Spenótos, fokhagymás húspogácsák: sütőben és olajban is ropogósra sülnek
A könnyen összeállítható, változatosan elkészíthető húsgombócokat legközelebb spenóttal turbózva készítsd el!

spenotos-husgombocok-recept
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Simábbnak tűnik a pattanásos, hepehupás bőr, ha így kerül fel rá a smink: finom alapozással is jó fedést lehet elérni »

Csodaszép frizurák minden alkalomra, rövid hajból: a konty sem lehetetlen »

Egyetlen mozdulat, és eltűnik a hasi zsírpárna: a teltkarcsú modell öltözködési trükkjei aranyat érnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fasírt igazi aduász, hisz kiváló hidegen-melegen, szeretjük pogácsaként, gombócként, egészben sütve, zöldségesen, sajtosan. Próbálj ki újdonságokat, most a húspogácsákat spenóttal is feldobhatod. Amennyiben csirkemellből készíted, kevésbé nehéz, főleg, ha friss, roppanós salátával tálalod.  

Spenótos, fokhagymás húspogácsák

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált csirkemell
  • 10 dkg spenót
  • 1 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • kömény
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot tisztítsd meg, vágd fel, és kevés olajon fonnyaszd meg. Az újhagymát is aprítsd össze, a fokhagymát pedig pépesítsd. A darált húst keverd össze a tojással, a hagymákkal, a spenóttal, ízesítsd sóval, borssal, köménnyel. Adj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható masszát kapj. 
 

Készíts gombócokat, kicsit lapítsd el, majd rakd forró olajba. Süsd a húspogácsák mindkét oldalát aranybarnára, és szedd papírtörlőre, majd jól csepegtesd le. 
Sütőbe is rakhatod, ebben az esetben rendezd a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsold meg kevés olajjal. Told 190 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Félidőben fordítsd át a pogácsákat.
Próbáltad már az édes, paradicsomos mázban sült fasírtot? Különleges, isteni, és jó szaftos marad. 

Ezt is szeretjük