Spenóttal, fetával töltött csirkemell: fenséges ebéd egyszerűen és gyorsan
A spenót és a feta remekül harmonizálnak, így a csirkemellbe is kitűnőek együtt.

Ha a hagyományos töltött húst unalmasnak találod, ezzel a recepttel próbálkozz legközelebb! A spenótos-fetás csirkemell elkészítése szinte gyerekjáték. Egyszerűen összekevered a hozzávalókat, belekanalazod a bevágott csirkemellbe, és hagyod, hogy a fenséges ízek a sütőben vagy a grillen összeérjenek. Zöldségkörettel, salátával diétás fogás.
Spenóttal, fetával töltött csirkemell
Hozzávalók
- 4 db filézett csirkemell
- 25 dkg feta sajt
- 15 dkg spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A spenótot keverd össze egy tálban a zúzott fokhagymával, és kevés olajon fonnyaszd meg pár perc alatt. Add hozzá az összemorzsolt feta sajtot, sózd, borsozd. A csirkemellfiléket éles késsel vágd be kétharmadig, majd az így keletkezett nyílásokba kanalazd bele a fetás spenótot.
Serpenyőben forrósíts olívaolajat, és nagy lángon két-két perc alatt süss kérget a csirkedarabok mindkét oldalára. Vedd ki óvatosan az edényből, majd helyezd a húsokat egymás mellé tűzálló tálba, és told a sütőbe. Süsd 180 fokon 30-40 percig. Ha a beleszúrt kés könnyedén belecsúszik már a csirkébe, biztosan átsült, és tálalhatod is. A húst konyhai grillen is megsütheted.
A spenót túróval párosítva, péksüteménybe töltve is isteni.