Krémes spenótos-fetás rétes: tejfölös mártogatóssal még finomabb
Sósan is ellenállhatatlan a rétes: készítsd el spenótos, fetás töltelékkel, tejfölös mártogatóssal!

spenotos fetas retes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spenót és a feta bármilyen ételben tökéletesen passzol egymáshoz, így rétes töltelékeként is remekül működnek, kész lapokból ráadásul az elkészítésük is gyerekjáték. Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal tálalva még finomabb.

Spenótos, fetás rétes receptje

Hozzávalók:

A réteshez

  • 30 dkg spenót
  • 20 dkg feta
  • 10 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 csomag réteslap
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • olaj

A mártogatóshoz

  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál citromlé
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A hagymát aprítsd fel, olajon fonnyaszd meg, nyomd rá a fokhagymát, ezzel pirítsd egy percig, majd add hozzá a spenótleveleket. Óvatosan sózd és borsozd, és párold néhány percig, amíg összeesnek. Közben az elmorzsolt fetát keverd össze a két tojással. A puha spenótleveleket húzd le a tűzről, és keverd hozzá a fetás tojást.

A vajat olvaszd fel. A réteslapokat terítsd ki, egyenként kend meg az olvasztott vajjal, és helyezd őket egymásra. A legfelső lapot kend meg a fetás spenóttal, majd óvatosan tekerd fel. A széleit gyűrd be, hogy ne folyjon ki a töltelék, majd emeld át az egészet egy tepsibe. Told a forró sütőbe annyi időre, amíg a tészta aranybarnára pirul.

Amíg a rétes sül, a mártogatós hozzávalóit is keverd össze, és tálalásig tartsd a hűtőben.

Hogy a spenót és a feta milyen jól passzol, mi sem mutatja jobban, mint hogy a pulykafasírt töltelékeként is remekül megállják a helyüket.

Ezt is szeretjük