Krémes spenótos-fetás rétes: tejfölös mártogatóssal még finomabb
Sósan is ellenállhatatlan a rétes: készítsd el spenótos, fetás töltelékkel, tejfölös mártogatóssal!

- Ez a két csillogó árnyalat meghatározó lesz idén az Armani szerint: modern változatban a ’20-as évek nőies eleganciája »
- Feszesebbre húzza az arcbőr petyhüdt területeit, de természetes hatást kelt: ezt kell tudni a szálbehúzásos arcfiatalításról »
- Reese Witherspoon 23 éves lánya kiköpött édesanyja: Ava Phillippe stílusa sikkes és nőies »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A spenót és a feta bármilyen ételben tökéletesen passzol egymáshoz, így rétes töltelékeként is remekül működnek, kész lapokból ráadásul az elkészítésük is gyerekjáték. Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal tálalva még finomabb.
Spenótos, fetás rétes receptje
Hozzávalók
A réteshez
- 30 dkg spenót
- 20 dkg feta
- 10 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1 csomag réteslap
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
A mártogatóshoz
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál citromlé
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A hagymát aprítsd fel, olajon fonnyaszd meg, nyomd rá a fokhagymát, ezzel pirítsd egy percig, majd add hozzá a spenótleveleket. Óvatosan sózd és borsozd, és párold néhány percig, amíg összeesnek. Közben az elmorzsolt fetát keverd össze a két tojással. A puha spenótleveleket húzd le a tűzről, és keverd hozzá a fetás tojást.
A vajat olvaszd fel. A réteslapokat terítsd ki, egyenként kend meg az olvasztott vajjal, és helyezd őket egymásra. A legfelső lapot kend meg a fetás spenóttal, majd óvatosan tekerd fel. A széleit gyűrd be, hogy ne folyjon ki a töltelék, majd emeld át az egészet egy tepsibe. Told a forró sütőbe annyi időre, amíg a tészta aranybarnára pirul.
Amíg a rétes sül, a mártogatós hozzávalóit is keverd össze, és tálalásig tartsd a hűtőben.
Hogy a spenót és a feta milyen jól passzol, mi sem mutatja jobban, mint hogy a pulykafasírt töltelékeként is remekül megállják a helyüket.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept