A 8 legfinomabb spenótos étel a főzeléken túl: tésztára, húsra, sós sütibe
Az egészséges spenót egyáltalán nem unalmas alapanyag: a krémlevestől a sós nassig csupa ízletes fogást készíthetsz belőle.

Bár a spenót megosztó étel, számtalan módon felhasználható, ízesíthető, és fantasztikus fogásokat készíthetsz belőle. Mindenképpen adj neki esélyt akkor is, ha a spenótfőzelék nem a kedvenced. Érdemes minél többször fogyasztani a zöld leveleket, hisz tele vannak vassal, különböző flavonoidokkal, A- és K-vitaminnal. A spenót tökéletes immunerősítő, és nagy előnye még, hogy kevés kalóriát tartalmaz.
Ha teheted, friss parajt használj, de idényen kívül a mirelit is jól jön. Dolgozd fel a lehető legváltozatosabban. Érdemes megkóstolni a spenótos krémlevest. Feldobhatod parajjal a csirkemellet, tölteléknek kiváló sült vagy göngyölt húsokba. A köreteket, a tésztákat szintén izgalmasabbá varázsolja, és a sós sütikkel is bátran kísérletezz.
A legfinomabb spenótos ételek
A spenótot a mascarpone, a feta sajt izgalmasabbá teszi. Fűszerként jól megy hozzá a szerecsendió, a bors és a fokhagyma. Ha különlegesebb ízekre vágysz, fenyőmagot is rakhatsz hozzá. Nézd végig képes összeállításunkat, és meríts belőle ötleteket!
OLVASD EL EZT IS!

- zöldséges
- csirkemell
A 8 legfinomabb zöldséges csirkemell: a legjobb rakott, töltött és tepsis változatok

- édesburgonya
- édesburgonya-krémleves