Krémes, spenótos csirkemell: ínyenc sajtos szószban sül puhára a hús
Ez tényleg fantasztikus kombináció! A csirkemell mellé rakhatsz az idény kedvenceiből, így spárgából, spenótból is.

A csirkés finomságokból soha nem elég! Az omlós hús fűszeres szószban és zöldségekkel sütve ínycsiklandó ebéd lehet hétvégén, de akár hétköznap vacsorára is számításba veheted. Most dobd fel friss spárgával és spenóttal is. A főzőtejszín gondoskodik arról, hogy igazán szaftos legyen. Tálald tésztával!
Spenótos csirkemell receptje
Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell
- 10 dkg szárított paradicsom
- 25 dkg spenót
- 5 dkg parmezán
- 3 szál spárga
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1.5 bögre húsleves vagy alaplé
- 2 evőkanál liszt
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A spárgákat tisztítsd meg, és forrásban lévő, enyhén sós vízben főzd két-három percig, majd rögtön tedd hideg vízbe. A csirkemellet szeleteld fel. Fűszerezd sóval, borssal, és egy serpenyőben kevés olajon süsd a csirkemelleket oldalanként négy-négy percig. Amikor piros, öntsd hozzá az alaplét, a zúzott fokhagymával és a liszttel elkevert tejszínt. Tedd hozzá a paradicsomot, a spárgát, a spenótot, szórd meg reszelt sajttal, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon 25 percig. Akkor jó, ha a hús teljesen puha, a szósz pedig sűrű.
Spenóttal a rizottót is izgalmasabbá teheted. Ha úgy készíted, mint az olaszok, laktató főétel lesz.