Spenótos, baconös rakott tészta - Ebből kétszer fogsz szedni
Finomabb, mint eddig bármikor: a spenótos tészta a tejszíntől finom krémes lesz.

Spenótos, baconös rakott tészta - Ebből kétszer fogsz szedni
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

8 frizura, amihez csak egy hajsütő kell: ezerszer dúsabb és nőiesebb így a bob fazon »

Egy borotvareklám, amelyben tényleg szőrösek a nők - Ezen nem kellene meglepődnünk »

Ilyen ruhákat a mesékben sem látsz: álomszép couture kínai tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a rakott tészta minden spenóttal kapcsolatos rossz emlékedet feledteti. Baconnel, sajttal és tejszínnel igazán különleges. Friss spenótból a legfinomabb, de mirelitből is elkészítheted. A penne vagy a makaróni a legjobb alap hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg spenót
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Kezdj el egy nagy lábosban vizet forralni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, majd főzd roppanósra körülbelül hét-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Ha szükséges, a spenótot olvaszd fel. Ha friss zöldségből készíted, forrázd le, majd aprítsd fel. Kevés olajon kevergetve süsd pár percig, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Öntsd hozzá a tejszínt, majd főzd még öt percig.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd oszlasd el benne a tésztát. Öntsd rá a spenótos keveréket, és szórd rá a reszelt sajtot. A tetejét fedd be baconnel, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon 20 perc alatt. Amikor a teteje piros, húzd le a tűzről.

Ezt is szeretjük