Spenótos, aszalt paradicsomos tészta parmezánnal: 20 perc alatt kész, és isteni
Ha csak húsz perced van az ebédkészítésre, a spenótos, aszalt paradicsomos tészta lehet a befutó.

spenotos-aszalt-paradicsomos-teszta
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Stílusos és kényelmes pulcsik az otthon töltött napokra: online is beszerezheted őket »

Eltünteti a sötét karikákat és élénkebbé teszi a bőrt: házi maszk karikás szemekre 2 hozzávalóból »

Megnőtt a frufrud, de a fodrász kizárva? Így igazítsd meg otthon, egyszerűen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A laktató, egyszerű tésztákat mindenki szereti, a feltéten pedig érdemes időről időre egy kicsit variálni. Friss, konzerv- vagy akár mirelit zöldség is kerülhet a tetejére, amit a parmezán még élvezetesebbé tesz. Ilyen formában a spenót is nagyon csábító. 

Spenótos, aszalt paradicsomos tészta

Hozzávalók:

spenótos

  • 50 dkg penne
  • 20 dkg spenót
  • 10 dkg parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis üveg aszalt paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát dobd lobogó vízbe, szórj hozzá sót, és főzd meg al dente állagúra. Amikor a penne már nem roppan, de még nem is túl puha, szűrd le, és csepegtesd le. 

A fokhagymát pucold meg, pépesítsd, és kevés olajon süsd addig, amíg elkezd színesedni. Légy résen, ha megbarnul, keserű lesz. Dobd hozzá a spenótot, és süsd pár percig, amíg egy kicsit összeesik. Keverd hozzá a tésztát, rakd rá az aszalt paradicsomot, a feldarabolt paprikát, és szórd meg sóval, borssal parmezánnal, és forgasd össze.
A spenót a krumplit is feldobja, fokhagymásan, tejszínes szószban sütve extra köret lehet.

Ezt is szeretjük