Spenótos, aszalt paradicsomos tészta parmezánnal: 20 perc alatt kész, és isteni
Ha csak húsz perced van az ebédkészítésre, a spenótos, aszalt paradicsomos tészta lehet a befutó.

spenotos-aszalt-paradicsomos-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A laktató, egyszerű tésztákat mindenki szereti, a feltéten pedig érdemes időről időre egy kicsit variálni. Friss, konzerv- vagy akár mirelit zöldség is kerülhet a tetejére, amit a parmezán még élvezetesebbé tesz. Ilyen formában a spenót is nagyon csábító. 

Spenótos, aszalt paradicsomos tészta

Hozzávalók:

spenótos

  • 50 dkg penne
  • 20 dkg spenót
  • 10 dkg parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis üveg aszalt paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát dobd lobogó vízbe, szórj hozzá sót, és főzd meg al dente állagúra. Amikor a penne már nem roppan, de még nem is túl puha, szűrd le, és csepegtesd le. 

A fokhagymát pucold meg, pépesítsd, és kevés olajon süsd addig, amíg elkezd színesedni. Légy résen, ha megbarnul, keserű lesz. Dobd hozzá a spenótot, és süsd pár percig, amíg egy kicsit összeesik. Keverd hozzá a tésztát, rakd rá az aszalt paradicsomot, a feldarabolt paprikát, és szórd meg sóval, borssal parmezánnal, és forgasd össze.
A spenót a krumplit is feldobja, fokhagymásan, tejszínes szószban sütve extra köret lehet.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük