Spárgával töltött, omlós sertésszelet: ezekkel a fűszerekkel még finomabb
Szűzpecsenyéből a legfinomabb, de karajt vagy combot is választhatsz a spárgával töltött sertésszelethez.

spargaval-toltott-sertesszelet
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kiadós, spárgával töltött sertésszelettel az egész család jóllakik, és mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Pofonegyszerűen elkészíthető, a spárgától könnyed, tavaszias fogássá válik. Ha teheted, sütés előtti este pácold be a húst. Spárgaszezonban újra és újra el fogod készíteni. 

Spárgával töltött sertésszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 10 dkg sajt
  • 1 csokor spárga
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat keverd össze a borssal, a zúzott fokhagymával és a rozmaringgal. A szűzpecsenyét öblítsd le, és papírtörlővel törölgesd át, sózd be, majd kend be a fűszeres olajjal. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára, de még jobb, ha egész éjjel pácolod. 

Sütés előtt a megtisztított spárgát dobd forrásban lévő vízbe, és főzd hét percig, majd csepegtesd le. A húst hosszában vágd végig, rakd bele a spárgát, és szórd meg reszelt sajttal. Tűzd meg fogvájóval több helyen, majd tedd kevés zsiradékkal kikent tepsibe. A maradék páclét is öntsd rá, locsolj alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha szükséges, a végén vedd le a húst a fóliáról, és pirítsd meg. 

Ha nagy rajongója vagy a tavasz kedvencének, a spárgának, pitét is készíts vele. Leveles tésztából villámgyors.

Ezt is szeretjük