Spárgakrémleves zsenge zöldségből
Fél óra alatt kész!
A spárga a május sztárja, fogyaszd baconbe tekerve, köretnek, vagy főzz belőle krémlevest!
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Aki a spárgát szereti, rossz ember nem lehet, és valószínűleg egész májusban piacra jár, hogy minél többet fogyasszon eme remek terményből, amíg a szezon tart.


A spárgakrémleves kiválóan alkalmas arra, hogy különböző élénk ízű fűszerekkel variáld, tegyél bele mentát, citromot vagy akár sáfrányt!
Spárgakrémleves
Hozzávalók:
- 30 dkg spárga
- 7 dl zöldségleves alaplé - kockából is jó
- 1,5 dl tej
- 2 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- só, fehérbors
- 1 tojás
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Ahogyan a krémleveseknél általában, itt sem lesz nehéz dolgod. A zöldséget tisztítsd meg, darabold egységes méretű részekre, majd tedd félre.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Az alaplét öntsd fel a tejjel, tedd fel főni, majd amikor már elég forró, dobd bele a spárgadarabokat - párat érdemes félretenni, és csak a főzés végén adni a leveshez. A tojásból most csak a sárgájára lesz szükséged, a tejszínnel keverd el, majd tedd félre.
A lisztből és a vajból készíts rántást, add a leveshez, fűszerezd kedved szerint, majd ess neki a botmixerrel, és addig le se állj, amíg nem kapsz egységes, krémszerű levet. Ekkor add hozzá a tojásos keveréket, dolgozd el benne szépen, és már kész is a friss, finom spárgakrémlevesed.
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- brokkoli
Laktató, de karcsúsító brokkolikrémleves

- fokhagyma
- leves
Immunerősítő fokhagymakrémleves

- leves
- krémleves