Spárgakrémleves zsenge zöldségből
A spárga a május sztárja, fogyaszd baconbe tekerve, köretnek, vagy főzz belőle krémlevest!
Aki a spárgát szereti, rossz ember nem lehet, és valószínűleg egész májusban piacra jár, hogy minél többet fogyasszon eme remek terményből, amíg a szezon tart.
A spárgakrémleves kiválóan alkalmas arra, hogy különböző élénk ízű fűszerekkel variáld, tegyél bele mentát, citromot vagy akár sáfrányt!
Spárgakrémleves
Hozzávalók:
- 30 dkg spárga
- 7 dl zöldségleves alaplé - kockából is jó
- 1,5 dl tej
- 2 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- só, fehérbors
- 1 tojás
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Ahogyan a krémleveseknél általában, itt sem lesz nehéz dolgod. A zöldséget tisztítsd meg, darabold egységes méretű részekre, majd tedd félre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Az alaplét öntsd fel a tejjel, tedd fel főni, majd amikor már elég forró, dobd bele a spárgadarabokat - párat érdemes félretenni, és csak a főzés végén adni a leveshez. A tojásból most csak a sárgájára lesz szükséged, a tejszínnel keverd el, majd tedd félre.
A lisztből és a vajból készíts rántást, add a leveshez, fűszerezd kedved szerint, majd ess neki a botmixerrel, és addig le se állj, amíg nem kapsz egységes, krémszerű levet. Ekkor add hozzá a tojásos keveréket, dolgozd el benne szépen, és már kész is a friss, finom spárgakrémlevesed.
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- brokkoli
Laktató, de karcsúsító brokkolikrémleves
- fokhagyma
- leves
Immunerősítő fokhagymakrémleves
- leves
- krémleves