Házi sajtos, sós mini perecek: hosszú ideig nem szárad ki a tészta
A sajtos-sós mini perecek tésztája pofonegyszerű, nem kell keleszteni, dagasztani, és szaggatóval a formázás sem macerás.

sos-mini-perecek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a sós, bolti perecet, akkor a házi változatot se hagyd ki! Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád, főleg kiszúróval. Tökéletes nassoláshoz, de a vendégek is egymás után fogják kapkodni. Sokféle sajtot használhatsz, a cheddar és a füstölt különösen jó ízt ad neki. Érdemes a tetejére sós réteget is kenni. 

Sós mini perecek

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 5 evőkanál tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál
  • 1 db tojás
  • egész kömény

A tetejére

  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sóval és a sütőporral, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Amikor elég morzsalékos, add hozzá a tejfölt, a tojást és a reszelt sajtot, majd jól gyúrd össze. Rugalmas, de nem túl ragacsos tésztát kell kapnod. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe egy órára. 

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra, majd szaggatóval szúrd ki a kis pereceket. Sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, megszórhatod még köménnyel, és 180 fokon süsd körülbelül 15-20 percig. 
A tetejére a sót és a lisztet keverd el annyi vízzel, hogy folyékony állagú masszát kapj. Mikor a perecek kezdenek színesedni, locsold meg a keverékkel, és süsd még pár percig. 
A túrós pogácsa sem bonyolult, és kiváló vendégváró lehet bármilyen alkalomra.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük