Házi sajtos, sós mini perecek: hosszú ideig nem szárad ki a tészta
A sajtos-sós mini perecek tésztája pofonegyszerű, nem kell keleszteni, dagasztani, és szaggatóval a formázás sem macerás.

sos-mini-perecek
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a sós, bolti perecet, akkor a házi változatot se hagyd ki! Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád, főleg kiszúróval. Tökéletes nassoláshoz, de a vendégek is egymás után fogják kapkodni. Sokféle sajtot használhatsz, a cheddar és a füstölt különösen jó ízt ad neki. Érdemes a tetejére sós réteget is kenni. 

Sós mini perecek

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 5 evőkanál tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál
  • 1 db tojás
  • egész kömény

A tetejére

  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sóval és a sütőporral, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Amikor elég morzsalékos, add hozzá a tejfölt, a tojást és a reszelt sajtot, majd jól gyúrd össze. Rugalmas, de nem túl ragacsos tésztát kell kapnod. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe egy órára. 

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra, majd szaggatóval szúrd ki a kis pereceket. Sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, megszórhatod még köménnyel, és 180 fokon süsd körülbelül 15-20 percig. 
A tetejére a sót és a lisztet keverd el annyi vízzel, hogy folyékony állagú masszát kapj. Mikor a perecek kezdenek színesedni, locsold meg a keverékkel, és süsd még pár percig. 
A túrós pogácsa sem bonyolult, és kiváló vendégváró lehet bármilyen alkalomra.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük