Sós karamellás forró csoki: aki szereti az édeset sóssal, pont emiatt rajongó, aki nem, ettől megszereti
A kávéláncok kedvencét sokan az ünnepi szezon első napjaitól az újévi fogadalmukig nem képesek letenni. Mi a házi változat elkészítésére buzdítunk.
A sós karamellás csokiban megvannak az ünnepre készülődés szélsőségei. Az élmény szívmelengető boldogság, de tested magától nem igényelné, ha egészséges egyensúlyra vágyik. A sós karamellás csoki a lelkedet lendíti át a pár nappal karácsony előtti rohangálás utáni estéken, mielőtt kipurcannál.
Ez a nyalánkság fél tucat gyereket is képes szófogadó szakaszba rendezni az ottalvós bulin. Emellé semmivel nem kell készülnöd, ha két ünnep között várod a rég látott barátokat. Így állj neki.
Sós karamellás forró csoki
Előkészítési idő: 20 perc. Elkészítési idő: 10 perc.
Hozzávalók 2 bögréhez
Sóskaramell-öntet
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg nádcukor
- 0,5 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- 0,6 dl víz
- só ízlés szerint
Forró csoki
- 4 dl tej
- 1 dl tejszín
- 6 dkg étcsokoládé
- 4 evőkanál sóskaramell-öntet
- tejszínhab
Elkészítés
A karamellöntethez a kristály- és a nádcukrot egy edényben keverd el a vízzel, és közepes hőfokon melegítsd olvadásig.
Miután az cukor teljesen megolvadt, add hozzá a vajat, és további körülbelül 10 percig melegítsd, amíg aranybarna színű lesz. Fontos, hogy ne kevergesd a cukormasszát, csak rázogasd.
Amint szép, aranybarna színű az öntet, vedd le a tűzről, add hozzá a tejszínt, a sót, és alaposan keverd el. Vigyázz, mert a forró karamell hirtelen elkezd fröcsögni, légy óvatos. Miután alaposan elkeverted az öntetet, várj, míg kihűl, majd öntsd kis üvegekbe, amiket hűtőben - akár két hétig - tárolhatsz.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A forró csokihoz egy edényben lassú tűzön melegítsd a tejet a tejszínnel, tördeld bele a csokit, add hozzá a sóskaramell-öntetet, és kevergesd olvadásig. Amikor már szép sima lesz, öntsd poharakba, halmozz a italokra nagy adag tejszínhabot, amit díszíthetsz sóskaramell-öntettel vagy csokidarabokkal. Azonnal, még szinte forrón fogyaszd.
A 10 legfinomabb, hagyományos karácsonyi főétel, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Nézegess képeket!
Elolvasom