Isteni karamellás dió: pár perc elkészíteni és nagyon finom - Ajándéknak is tökéletes
Jó hír, ez a különlegesség nem csak dekoratív ajándéknak való, nagyon is ehető, sőt függést okozóan finom!

- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »
- Anne Hathaway először jelent meg a cannes-i filmfesztiválon, és megadta a módját: gyönyörű ruhát választott »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Ha idén bizonyíthatóan saját kézzel, házilag készült ajándék a feladat a barátok között vagy a céges húzáson, ne gondolkodj tovább, a karamellizált dió tökéletes recept. Biztosan lesz hozzá a felső kamrapolcon egy üvegcsuprod, amiben jól mutat. A zseniális édes snack még a konyhában néha ügyetlenkedő kezdőknek sem jelent gondot, hiszen csak össze kell kevergetni, rázogatni néhány alapanyagot, a lényeg a sütőben történik majd. Miután elkészült, rendezgesd a mázas diószemeket egy-két régi befőttescsuporba, és díszítsd, ahogy jólesik, fenyőággal, fahéjrudakkal vagy apróbb karácsonyi díszekkel. Akkor is, ha végül nem ajándék lesz belőle, hanem otthon eszitek meg, hiszen a karácsony az ilyen apróságoktól is szép.

Karamellás dió karácsonyra
Hozzávalók
- 20 dkg dió
- 10 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál fahéj (őrölt)
- 0.5 kávéskanál só
- 1 darab tojásfehérje
- 1 evőkanál víz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 110 fokra. Egy tálban keverd el a cukrot és a fahéjat, majd tedd félre. A tojásfehérjét keverd krémesre a vízzel, majd forgasd bele a diót, ügyelve, hogy a massza egyenletesen befedje. Ezután a diót öntsd át a fahéjas cukorba, és alaposan rázd össze, hogy a cukormáz minden diószemet vastagon bevonjon.
Végül egy sütőpapírral bélelt tepsiben terítsd szét a diószemeket úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, és az előmelegített sütőben szárítsd légkeveréssel 110 fokon 60 percen keresztül. Időnként óvatosan forgasd meg, rázd át, hogy az aranybarna karamell egyenletesen vonja be a diószemeket.
Ha valódi karamellrajongó vagy, ez az ínycsiklandó karamellszósz is tetszeni fog.
(Fotó: Kiss Marietta Panka)
Még több recept