Isteni karamellás dió: pár perc elkészíteni és nagyon finom - Ajándéknak is tökéletes
Jó hír, ez a különlegesség nem csak dekoratív ajándéknak való, nagyon is ehető, sőt függést okozóan finom!

karamellás dió
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha idén bizonyíthatóan saját kézzel, házilag készült ajándék a feladat a barátok között vagy a céges húzáson, ne gondolkodj tovább, a karamellizált dió tökéletes recept. Biztosan lesz hozzá a felső kamrapolcon egy üvegcsuprod, amiben jól mutat. A zseniális édes snack még a konyhában néha ügyetlenkedő kezdőknek sem jelent gondot, hiszen csak össze kell kevergetni, rázogatni néhány alapanyagot, a lényeg a sütőben történik majd. Miután elkészült, rendezgesd a mázas diószemeket egy-két régi befőttescsuporba, és díszítsd, ahogy jólesik, fenyőággal, fahéjrudakkal vagy apróbb karácsonyi díszekkel. Akkor is, ha végül nem ajándék lesz belőle, hanem otthon eszitek meg, hiszen a karácsony az ilyen apróságoktól is szép.

dió1

Karamellás dió karácsonyra

Hozzávalók:

  • 20 dkg dió
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál fahéj (őrölt)
  • 0.5 kávéskanál
  • 1 darab tojásfehérje
  • 1 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 110 fokra. Egy tálban keverd el a cukrot és a fahéjat, majd tedd félre. A tojásfehérjét keverd krémesre a vízzel, majd forgasd bele a diót, ügyelve, hogy a massza egyenletesen befedje. Ezután a diót öntsd át a fahéjas cukorba, és alaposan rázd össze, hogy a cukormáz minden diószemet vastagon bevonjon.

 

Végül egy sütőpapírral bélelt tepsiben terítsd szét a diószemeket úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, és az előmelegített sütőben szárítsd légkeveréssel 110 fokon 60 percen keresztül. Időnként óvatosan forgasd meg, rázd át, hogy az aranybarna karamell egyenletesen vonja be a diószemeket. 

Ha valódi karamellrajongó vagy, ez az ínycsiklandó karamellszósz is tetszeni fog.

 

(Fotó: Kiss Marietta Panka)

Ezt is szeretjük