Sörtésztában sült, fűszeres hal: bevált praktikák a tökéletes bundához
A karácsonyi menüben is helye lehet a sörtésztába mártott, ropogós bundájú halnak.

sortesztas-hal
  • A karácsonyi menüben is helye lehet a sörtésztába mártott, ropogós bundájú halnak.
Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Bőrfiatalítás egyszerűen: még néhány hónapig ideális az idő a ráncfeltöltésre »

Gyönyörű, érzéki nők, akik nem kilókban mérik a szépségüket: vastag a combjuk, de nem az a lényeg »

A 73 éves Cher 40-nek sem néz ki a reklámfotón: egyetlen ránc sincs a popdíva arcán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sok családban elképzelhetetlen a karácsonyi időszak halételek nélkül. A halászlé mellett süthetsz, ránthatsz halat, vagy akár sörtésztába is bújtathatod. Utóbbi akkor lesz igazán ropogós, ha tojást nem teszel bele. Ne aggódj a sör miatt, az alkohol elpárolog belőle sütés közben. 

Sörtésztában sült hal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg hal
  • 3 dl sör
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 6 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a halat tisztítsd meg, mosd meg. Sózd be, és rakd a hűtőbe legalább egy órára. Keverd össze a lisztet, a sót, a borsot és a sütőport, öntsd hozzá a sört, és ízesítsd fokhagymával. Dolgozd csomómentesre, a palacsintatésztánál sűrűbb masszát kell kapnod. Ha szükséges, önts még hozzá sört vagy szénsavas vizet. Sűríteni liszttel tudod. 

A halszeletekről itasd le papírtörlővel a nedvességet, különben könnyen ledobják a bundát. Mártsd mindegyiket a sörtésztába, és rakd forró olajba. Süsd minden oldalukat aranybarnára, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.  

Ha szívesen ennél halászlevet, próbáld ki a bajai változatot! Ebben a hal nincsen lepasszírozva, darabokban vagy filében kerül a lébe. 

Ezt is szeretjük