Vajpuha csirkecombok ropogós sörtésztában sütve: így lesz tökéletes a bundája
Puha, omlós csirkecombot süthetsz sörtésztában, egy egyszerű trükkel pedig azt is elkerülheted, hogy a hús belül nyers maradjon.
Remekül megy a sült csirkecombhoz a sörtészta. A buborékok miatt a massza levegős lesz, és így még ropogósabbra sül. A legjobb eredmény elérése érdekében a combokat főzd elő tejben: így biztos, hogy jól átsülnek majd.
Sörtésztában sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
A csirkecombhoz
- 8 csirkealsócomb
- 2.5 dl tej
- 2.5 dl víz
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
A sörtésztához
- 20 dkg liszt
- 3 dl hideg sör
- 2 tojás
- 2 teáskanál fokhagymapor
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, és helyezd el egymás mellett egy serpenyőben. Öntsd fel tejjel és vízzel, rakd mellé a felcikkezett fokhagymagerezdet, és fél óra alatt főzd össze. Ha kész, szedd ki és csepegtesd le. A bundához először a tojásokat keverd ki a sóval, a borssal és a fokhagymaporral, majd felváltva, fokozatosan jöhet hozzá a liszt és a sör. Keverj belőle sima palacsintatésztát. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húsok úszhassanak benne. A csirkecombokat mártsd bele a masszába, és nagyjából tíz perc alatt süsd őket roppogósra. Ha készen vannak, papírtörlőn itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.
Baconnel körbetekerve is nagyon finom szaftosra sül a csirkecomb.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept