Vajpuha csirkecombok ropogós sörtésztában sütve: így lesz tökéletes a bundája

Puha, omlós csirkecombot süthetsz sörtésztában, egy egyszerű trükkel pedig azt is elkerülheted, hogy a hús belül nyers maradjon.

csirkecom sortesztaban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Remekül megy a sült csirkecombhoz a sörtészta. A buborékok miatt a massza levegős lesz, és így még ropogósabbra sül. A legjobb eredmény elérése érdekében a combokat főzd elő tejben: így biztos, hogy jól átsülnek majd.

Sörtésztában sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

A csirkecombhoz

  • 8 csirkealsócomb
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dl víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • bő olaj a sütéshez

A sörtésztához

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl hideg sör
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, és helyezd el egymás mellett egy serpenyőben. Öntsd fel tejjel és vízzel, rakd mellé a felcikkezett fokhagymagerezdet, és fél óra alatt főzd össze. Ha kész, szedd ki és csepegtesd le. A bundához először a tojásokat keverd ki a sóval, a borssal és a fokhagymaporral, majd felváltva, fokozatosan jöhet hozzá a liszt és a sör. Keverj belőle sima palacsintatésztát. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húsok úszhassanak benne. A csirkecombokat mártsd bele a masszába, és nagyjából tíz perc alatt süsd őket roppogósra. Ha készen vannak, papírtörlőn itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.

Baconnel körbetekerve is nagyon finom szaftosra sül a csirkecomb.

Ezt is szeretjük