Citromos grillcsirke sörösdobozon sütve - A bőre fényes, ropogós, belül omlós
A sörösdobozon sült grillcsirke biztosan nem lesz száraz.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

Visszatér az övtáska a divatba: nevetséges és stílusos is lehet »

3 ártalmatlannak tűnő szokás, ami csúnya pattanásokat okoz »

Farmerban és pólóban is dögös a plus size modell: nem takargatja dús idomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a fenséges csirkét belülről a sör gőze párolja puhára. Ha van időd, érdemes a páccal bekent húst legalább egy órán át a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Akkor is bátran készítheted így a csirkét, ha nem szereted a sört, mert nem lehet külön érezni az ízét. A sörösdobozt  állítsd egy tepsibe, hogy sütés után ne az egész sütőt kelljen takarítanod. Sima sütőben is tökéletes lesz.

Sörösdobozon sült csirke

  • 1 egész csirke
  • 10 dkg vaj
  • 1 dobozos sör
  • 1 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • rozmaring
  • kakukkfű

Elkészítés ideje: 1 óra 15 perc

A csirkét tisztítsd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra, és alaposan sózd be. A sörösdobozból a sör felét öntsd ki, majd rakd bele a fokhagymát, és ültesd rá a csirkét. A citrom levét facsard ki, keverd össze az olvasztott vajjal, a borssal, a rozmaringgal és a kakukkfűvel, majd kívül-belül alaposan kend be vele a húst. Nyúlj be a bőre alá is. 

Tedd a csirkét előmelegített grillsütőbe, majd 170 fokon süsd puhára egy óra alatt. Ha túl gyorsan pirul, rakj a húsra alufóliát. Mielőtt kiveszed a sütőből, győződj meg arról, hogy teljesen átsült-e. Ha a combba beleszúrsz egy kést, és az könnyen átmegy rajta, továbbá nem folyik ki belőle véres lé, vedd ki a sütőből. Pihentesd legalább 20 percig, utána húzd csak le a sörösdobozról. Ekkor már szépen tudod szeletelni is.

Blog.hu ajánló