Sörös, pácolt tarja a sütőből: omlós, szaftos főfogás a legegyszerűbben
Ne bonyolítsd túl a hétvégi sütés-főzést! A tepsiben sült, előre pácolt tarjának esélye sincs, hogy kiszáradjon.

soros-tarja
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

Meglepően nőies az új fizuratrend: a kétszínű haj lesöpri az ombrét? »

A divatos teddy kabát nőies verzióban: nem fogsz plüssmackónak tűnni, ha így viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zsírosabb tarjából finom, szaftos sülteket készíthetsz. Ha eddig ez a húsfajta nem tartozott a kedvenceid közé, adj neki egy esélyt, ezzel a recepttel biztosan megszereted! Locsolgasd a tarját sörrel, és varázslatos ízű, omlós finomságot tehetsz az asztalra. A pácolást érdemes a sütés előtti napon elvégezni, hogy a hús rostjai is felpuhuljanak. 

Sörös, sült tarja

Hozzávalók:

  • 70 dkg tarja
  • 1 dl olaj
  • 1 doboz sör
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • köménymag
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, és vágd két centi vastag szeletekre. Az olajat keverd össze borssal, köménnyel, préselt fokhagymával és rozmaringgal. Kend be vele a tarját, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy-két órán át. Még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod.
 

Sütés előtt szórd meg sóval a tarját. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és locsold meg a sörrel. Fedd le fóliával, tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 70-80 perc alatt. Közben fordítsd meg, és locsolgasd a húst. Ha puha, de nem elég piros, fólia nélkül süsd még egy kicsit. 
A tarja tökéletes akkor is, ha grilleznél. Nem árt azonban figyelni néhány apróságra. 

Ezt is szeretjük