Sörös, pácolt tarja a sütőből: omlós, szaftos főfogás a legegyszerűbben

Ne bonyolítsd túl a hétvégi sütés-főzést! A tepsiben sült, előre pácolt tarjának esélye sincs, hogy kiszáradjon.

soros-tarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zsírosabb tarjából finom, szaftos sülteket készíthetsz. Ha eddig ez a húsfajta nem tartozott a kedvenceid közé, adj neki egy esélyt, ezzel a recepttel biztosan megszereted! Locsolgasd a tarját sörrel, és varázslatos ízű, omlós finomságot tehetsz az asztalra. A pácolást érdemes a sütés előtti napon elvégezni, hogy a hús rostjai is felpuhuljanak. 

Sörös, sült tarja

Hozzávalók

  • 70 dkg tarja
  • 1 dl olaj
  • 1 doboz sör
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • köménymag
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, és vágd két centi vastag szeletekre. Az olajat keverd össze borssal, köménnyel, préselt fokhagymával és rozmaringgal. Kend be vele a tarját, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy-két órán át. Még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod.
 

Sütés előtt szórd meg sóval a tarját. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és locsold meg a sörrel. Fedd le fóliával, tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 70-80 perc alatt. Közben fordítsd meg, és locsolgasd a húst. Ha puha, de nem elég piros, fólia nélkül süsd még egy kicsit. 
A tarja tökéletes akkor is, ha grilleznél. Nem árt azonban figyelni néhány apróságra. 

Ezt is szeretjük