Aranyló sült csirke sörrel locsolva - Ettől lesz tökéletesen ropogós a bőre

Aranyló sült csirke sörrel locsolva - Ettől lesz tökéletesen ropogós a bőre
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Frissítő arc- és testpermet házilag - Előzd meg a ráncosodást! »

3 nő, akitől sokat tanulhatsz a szépségápolásról - Kövesd be őket az Instán! »

Nőies szettek esős nyári napokra: jobb kedvre derítenek, ha rossz az idő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bolondítsd meg a sült csirkét kevés sörrel! Nemcsak sokkal szebb lesz a bőre, hanem omlósabbá és ízletesebbé is válik tőle. Ne aggódj, az alkohol elpárolog, így a gyerekek is nyugodtan ehetnek belőle. A húst egészben és darabokban is sütheted, a fűszerezésen pedig akár mindig variálhatsz egy kicsit. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 egész grillcsirke
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl világos sör
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál zöldfűszer
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, tisztítsd meg, a szőröket, tokokat távolítsd el. Keverd össze az olvasztott vajat, az aprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Dobj hozzá valamilyen zöldfűszert. Masszírozd be a csirkét a keverékkel, nyúlj be a bőre alá is. Ha lehet, pihentesd legalább két órán át a hűtőben.

Rakd a húst egy tűzálló, kevés zsiradékkal kikent tálba, a lábait kösd össze. Öntsd rá a maradék páclét és a sör felét. Fedd le fóliával, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül másfél órán át. Közben 20 percenként locsold meg a szafttal, és a maradék sört is öntsd rá több részletben. A húst időközönként forgasd át. A sörnek sütés közben el kell párolognia. Amikor a csirke már puha, tehát a combba könnyen belemegy egy éles kés, és tiszta lé folyik ki belőle, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. A hús sütési ideje a nagyságától is függ.

Ezt is szeretjük