Aranyló sült csirke sörrel locsolva - Ettől lesz tökéletesen ropogós a bőre

Aranyló sült csirke sörrel locsolva - Ettől lesz tökéletesen ropogós a bőre
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bolondítsd meg a sült csirkét kevés sörrel! Nemcsak sokkal szebb lesz a bőre, hanem omlósabbá és ízletesebbé is válik tőle. Ne aggódj, az alkohol elpárolog, így a gyerekek is nyugodtan ehetnek belőle. A húst egészben és darabokban is sütheted, a fűszerezésen pedig akár mindig variálhatsz egy kicsit. 

Sörös sült csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 egész grillcsirke
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl világos sör
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál zöldfűszer
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, tisztítsd meg, a szőröket, tokokat távolítsd el. Keverd össze az olvasztott vajat, az aprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Dobj hozzá valamilyen zöldfűszert. Masszírozd be a csirkét a keverékkel, nyúlj be a bőre alá is. Ha lehet, pihentesd legalább két órán át a hűtőben.

Rakd a húst egy tűzálló, kevés zsiradékkal kikent tálba, a lábait kösd össze. Öntsd rá a maradék páclét és a sör felét. Fedd le fóliával, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül másfél órán át. Közben 20 percenként locsold meg a szafttal, és a maradék sört is öntsd rá több részletben. A húst időközönként forgasd át. A sörnek sütés közben el kell párolognia. Amikor a csirke már puha, tehát a combba könnyen belemegy egy éles kés, és tiszta lé folyik ki belőle, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. A hús sütési ideje a nagyságától is függ.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük