Szaftos, omlós sörös sertésszelet: ez bizony ínyenc finomság
A fűszeres, sörös páccal bolondított sertésszelet grillen sütve a legfinomabb, de a sütőben is elkészítheted.
Az egyik legjobb dolog, ami a sertéshússal történhet, hogy sörös pácban pihenteted, majd grillen szép pirosra, ropogósra megsütöd. A jól ízesíthető, zsírosabb tarja kiváló grillezve és sütőben sütve is. Sokkal karakteresebb lesz, ha hosszú órákon vagy egy éjszakán át pácolod. Kültéri sütögetéshez kifejezetten jó, ha nem veszed le a húst a csontról.
Sörös sertésszelet
Hozzávalók
- 70 dkg sertésszelet
- 2.5 dl világos sör
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A sertéshúst mosd meg, törölgesd szárazra. Ha szükséges, szeleteld fel. Keverd össze a sört a citrom levével, a zúzott fokhagymával, a borssal, a rozmaringgal, majd kend be vele a hússzeleteket. Ha van időd, érdemes legalább egy-két órán át pácolni.
Tedd a tarját olajjal megkent grillrácsra, és forgatva süsd meg mindkét oldalát szép pirosra. Sütés közben is kenegesd a sörös páccal. Tálalás előtt még szórd meg sóval.
Ha nincs kéznél grillsütő, rendezd a hússzeleteket zsiradékkal kikent tepsibe, locsold a tarjára a maradék sört, fóliázd le, és előmelegített sütőben süsd meg másfél óra alatt.
Csirkét is grillezhetsz úgy, hogy ne legyen száraz. Mutatunk hozzá néhány trükköt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció