Sörben párolt, hagymás csülök: leomlik a hús a csontról
Finomabb lesz a csülök, ha végig a sütőben puhul, és közben sörrel locsolgatod.

soros-hagymas-csulok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csülökkel még a nagyétkűeket is el tudod kápráztatni, hisz már az étel látványa is csábító, hát még az íze. Akkor az igazi, ha szép piros, ropogós, és egy laza mozdulattal ki tudod húzni belőle a csontot! Nem lehet összedobni egyik pillanatról a másikra, munka mégis nagyon kevés van vele. Érdemes sokáig, akár egy napig pácolni.

Sörös, hagymás csülök

Hozzávalók:

  • 1 db bőrös csülök
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2.5 dl sör
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 mokkáskanál kömény
  • 1 mokkáskanál bors
  • paprika
Recept idők

Elkészítés:

A csülköt alaposan mosd meg, majd törölgesd szárazra. A zsírt olvaszd fel, keverd össze a sóval, a borssal, a köménnyel és a zúzott fokhagymával. Rakd egy tálba, és dörzsöld be a fűszeres keverékkel. Lefedve tedd a hűtőbe legalább négy órára, még jobb, ha a sütés előtti nap bepácolod a húst.  

Másnap rakd a csülökre a vöröshagymát, majd locsold meg a sörrel, és fóliázd le. Süsd 180 fokos sütőben két óráig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül egy óra alatt. Sütés közben félóránként locsold és forgasd a húst. Amikor kívül ropogós, belül puha, kiveheted a sütőből. A csontot távolítsd el, szórd meg újhagymával és paprikával. 
Az oldalasból is fantasztikus ebéd lesz, főleg savanyú káposztával sütve isteni. 

Ezt is szeretjük