Sörben párolt, hagymás csülök: leomlik a hús a csontról
Finomabb lesz a csülök, ha végig a sütőben puhul, és közben sörrel locsolgatod.
Csülökkel még a nagyétkűeket is el tudod kápráztatni, hisz már az étel látványa is csábító, hát még az íze. Akkor az igazi, ha szép piros, ropogós, és egy laza mozdulattal ki tudod húzni belőle a csontot! Nem lehet összedobni egyik pillanatról a másikra, munka mégis nagyon kevés van vele. Érdemes sokáig, akár egy napig pácolni.
Sörös, hagymás csülök
Hozzávalók
- 1 db bőrös csülök
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor újhagyma
- 2.5 dl sör
- 1 evőkanál zsír
- 1 mokkáskanál kömény
- 1 mokkáskanál bors
- só
- paprika
Elkészítés:
A csülköt alaposan mosd meg, majd törölgesd szárazra. A zsírt olvaszd fel, keverd össze a sóval, a borssal, a köménnyel és a zúzott fokhagymával. Rakd egy tálba, és dörzsöld be a fűszeres keverékkel. Lefedve tedd a hűtőbe legalább négy órára, még jobb, ha a sütés előtti nap bepácolod a húst.
Másnap rakd a csülökre a vöröshagymát, majd locsold meg a sörrel, és fóliázd le. Süsd 180 fokos sütőben két óráig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül egy óra alatt. Sütés közben félóránként locsold és forgasd a húst. Amikor kívül ropogós, belül puha, kiveheted a sütőből. A csontot távolítsd el, szórd meg újhagymával és paprikával.
Az oldalasból is fantasztikus ebéd lesz, főleg savanyú káposztával sütve isteni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept