Sörben párolt, hagymás csülök: leomlik a hús a csontról
Finomabb lesz a csülök, ha végig a sütőben puhul, és közben sörrel locsolgatod.

soros-hagymas-csulok
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Tartósan kisimítja, páraállóvá és fényessé teszi a frizurát: minden, amit a keratinos hajkiegyenesítésről tudni kell »

Tényleg mindenhez passzol a ballonkabát: nem kell sok hozzá, hogy sikkes legyen »

Aktiválja a kollagéntermelést, segíti a sejtmegújulást: a peptides kezelés regenerálódásra készteti a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csülökkel még a nagyétkűeket is el tudod kápráztatni, hisz már az étel látványa is csábító, hát még az íze. Akkor az igazi, ha szép piros, ropogós, és egy laza mozdulattal ki tudod húzni belőle a csontot! Nem lehet összedobni egyik pillanatról a másikra, munka mégis nagyon kevés van vele. Érdemes sokáig, akár egy napig pácolni.

Sörös, hagymás csülök

Hozzávalók:

  • 1 db bőrös csülök
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2.5 dl sör
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 mokkáskanál kömény
  • 1 mokkáskanál bors
  • paprika
Recept idők

Elkészítés:

A csülköt alaposan mosd meg, majd törölgesd szárazra. A zsírt olvaszd fel, keverd össze a sóval, a borssal, a köménnyel és a zúzott fokhagymával. Rakd egy tálba, és dörzsöld be a fűszeres keverékkel. Lefedve tedd a hűtőbe legalább négy órára, még jobb, ha a sütés előtti nap bepácolod a húst.  

Másnap rakd a csülökre a vöröshagymát, majd locsold meg a sörrel, és fóliázd le. Süsd 180 fokos sütőben két óráig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül egy óra alatt. Sütés közben félóránként locsold és forgasd a húst. Amikor kívül ropogós, belül puha, kiveheted a sütőből. A csontot távolítsd el, szórd meg újhagymával és paprikával. 
Az oldalasból is fantasztikus ebéd lesz, főleg savanyú káposztával sütve isteni. 

Ezt is szeretjük