Illatos, omlós sertéstarja sok fűszerrel: a hús sörben párolódik puhára
Nagyon jót tesz az omlós, szaftos sertéstarjának, ha sörben párolod puhára.
A sertés talán legfinomabb része a szaftos tarja, ami úgy adja ki igazán az ízét, ha elkészítés előtt egy éjszakát fűszeres pácban tartod. A sütés során is szabadon engedheted a fantáziádat: párold meg a hússzeleteket sörben, így igazán izmos fogást tehetsz az asztalra.
Sörben párolt sertéstarja
Hozzávalók
- 4 szelet tarja
- 2 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
- 2 dl világos sör
- 1 ág rozmaring
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál füstölt paprika
- só
- bors
Elkészítés:
A tarjaszeleteket dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a borssal, a mustárral, a füstölt paprikával és a fokhagymaporral, fektesd bele a húsokat, és lezárt dobozban pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és nagy lángon két-két perc alatt piríts kérget a hússzelek mindkét oldalára. Ha kész, tekerd lejjebb a lángot, öntsd fel sörrel, dobj mellé egy ág rozmaringot, és lefedve párold tíz percig, majd vedd le a fedőt a tetejéről, és várd meg, amíg a sör teljesen elpárolog. Azonnal, frissen tálald.
A fűszeres, omlós oldalast is érdemes sörben sütni - úgy a jó, ha a hús leválik a csontról.
- sör
- mustár
- húsételek
- mustáros tarja
- füstölt paprika
- sertéstarja
- fokhagymapor
- sörben párolt tarja
- Recept
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció