Héjában sült krumpli sonkás töltelékkel: a krém finom és selymes benne
Próbáld ki a héjában sült krumplit sonkás-tojásos töltelékkel!

Egyszerű, mégis fenséges vacsora a sonkával töltött héjában sült krumpli. A krémbe főtt tojás is kerül, és hogy egy morzsa se vesszen kárba, ebbe keverd bele a krumpli kikapart belét is. Bónusz, hogy nem csak finom, olcsó is: egy nagy családot vagy a vendégeket is jóllakathatod vele kevés pénzből.
Sonkával töltött héjában sült krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg sonka
- 15 dkg tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 nagy krumpli
- 1 tojás
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, és héjukban főzd meg őket. Ez mérettől függően 30-40 perc. A megfőtt krumplikat hűtsd le. A tojást tíz perc alatt főzd keményre.
A kihűlt krumplikat felezd el, a belsejüket óvatosan kapard ki, és tedd egy tálba. A tojást hámozd meg, aprítsd fel. A sonkát vágd kockákra. A sonkát és a tojást keverd a krumplibélhez, majd add hozzá a tejfölt, sózd, borsozd, és az egészet töltsd vissza a kikapart krumplikba. Szórd meg a darabok tetejét reszelt sajttal, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a sajt megpirul a tetején.
Ha imádod a füstölt sonkát, cukkinit is csomagolhatsz bele: ilyen csinos kis batyukat is összeállíthatsz így.
Cukkiniragu sonkabatyuban: kiadós ebéd kevés hozzávalóból
A cukkinit, amelynek a szezonja szerencsére még nem ért véget az augusztussal, ezúttal sonkabatyuba csomagolva készítettük el, egy kis ázsiai csavarral.
ElolvasomKép: Lauri Patterson / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció