Sonkával és sajttal töltött rántott csirkemell
Ropogós bundában omlós hús
A sonkával-sajttal töltött csirkemell bármely étteremben helytállna.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezzel a fejedelmi fogással a rántott és a sült húsok kedvelőit is leveheted a lábukról. Érdemes kemény sajtot használni, az kisebb eséllyel folyik ki. A csirkére fűszervajat vagy zöldfűszert, esetleg zöldséget is pakolhatsz. A sonkával-sajttal töltött csirkemellhez bármilyen köret illik.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemellfilé
  • 4 szelet trappista sajt
  • 4 szelet sonka

A panírozáshoz

  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfiléket hosszában vágd be, majd nyisd szét, mint egy könyvet. Vigyázz, ne szúrd át a húst. Kicsit klopfold ki a klopfoló sima felével. Ízlés szerint sózd, és szórd meg őrölt borssal. Hagyd fél óráig állni, hogy az ízek jól átjárják. Pihentetést követően mindegyik csirkemellre tégy egy-egy szelet sonkát és sajtot. Göngyöld össze, és tűzd meg hústűvel vagy fogvájóval, hogy sütés közben ne nyíljon szét.  

Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet szitáld egy tányérba, egy másik edénybe a felvert tojás kerül, egy harmadikba pedig a zsemlemorzsa. Panírozd be a húst, a végén a felesleget rázd le. Hevíts egy serpenyőben vagy lábosban olajat. Ha elég forró, rakd bele a húst. Süsd minden oldalát aranybarnára körülbelül öt-öt perc alatt. Ha kész, vedd ki óvatosan, és csepegtesd le a felesleges olajat.

Ezt is szeretjük