
Omlós sült csirkemell sonkával és sajttal a tetején: tíz perc valódi munka van csak vele
A sonkás-sajtos csirkemell nagyon egyszerűen elkészíthető, és hétköznap vagy hétvégén is megállja a helyét az asztalon.


Fantasztikusan finom lesz a sült csirkemell, ha a tetejére sonka pirul és sajt olvad. Érdemes mindig tartani egy kevés csirkemellet a mélyhűtőben, mert minimális munkával változatos és kalóriaszegény fogásokat dobhatsz össze belőle. Ha salátával tálalod, biztos, hogy nem hizlal, de ha valami kiadósabbra vágysz, készíts mellé tepsis krumplit!
Sonkával-sajttal sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg sonka
- 20 dkg mozzarella
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, és sózd be. Az olajat keverd össze a fokhagymaporral, a füstölt paprikával és a borssal. Forgasd meg a csirkeszeleteket ebben a pácban, és pihentesd a hűtőben egy-két órát, hogy a ízek lejussanak a belsejébe.
A pácolási idő leteltével helyezd el a húst egy tepsiben. Mindegyikre tegyél egy szelet sonkát, fedd be vastagon reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd további 10-15 percig.
Zöldségekkel együtt is elkészítheted a csirkemellet: karfiollal és brokkolival együtt készítve kiadós, és tele van vitaminnal.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept