Sonkás-uborkás tésztasaláta
Pillanatok alatt készen van, és az irodába is tökéletes ebéd a tésztasaláta.
A tésztasaláta azért jó, mert ha okosan készíted el, akkor nem árt a vonalaidnak, és a szénhidrát utáni vágyadat is kielégítheted vele.
Főzd teljes kiőrlésű tésztából, és párosítsd zöldségekkel. Mivel hidegen fogyasztandó, akkor is tökéletes házi fogás, ha az irodában nincs lehetőség a melegítésre.
Sonkás-uborkás tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg aprótészta
- 20 dkg sonka
- 10 dkg ecetes uborka
- 10 dkg ementáli sajt
- két marék olajbogyó
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés ideje:
Fél óra.
Elkészítés menete:
A tésztát főzd ki forró, sós vízben, de ügyelj arra, hogy ne legyen teljesen puha. A sonkát, a sajtot és az uborkát kockázd fel azonos méretű darabokra.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A tésztát forgasd össze egy kevés olívaolajjal, sózd meg, hagyd kihűlni, majd keverd el a többi hozzávalóval. Az olajbogyókat hagyd egyben, a sajtot viszont reszelheted is a kockázás helyett, ha úgy jobban tetszik. Ecetes uborka helyett pedig használj bátran kígyóuborkát, ha friss zöldségre vágysz.
Még több mediterrán íz
A tészta az olasz konyha alapja, ha te is odavagy érte, kattintsd végig galériánkat, ahol még több déli étellel találkozhatsz.
OLVASD EL EZT IS!
- sonka
- tészta
Házi tortellini sonkával töltve
- tészta
- bacon
Serpenyős szalonnás tészta 15 perc alatt
- tészta
- krumpli