Sonkás-uborkás tésztasaláta

Könnyű tavaszi fogás

Pillanatok alatt készen van, és az irodába is tökéletes ebéd a tésztasaláta.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tésztasaláta azért jó, mert ha okosan készíted el, akkor nem árt a vonalaidnak, és a szénhidrát utáni vágyadat is kielégítheted vele.

Főzd teljes kiőrlésű tésztából, és párosítsd zöldségekkel. Mivel hidegen fogyasztandó, akkor is tökéletes házi fogás, ha az irodában nincs lehetőség a melegítésre.

Sonkás-uborkás tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg aprótészta
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg ementáli sajt
  • két marék olajbogyó
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés ideje:

Fél óra.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd ki forró, sós vízben, de ügyelj arra, hogy ne legyen teljesen puha. A sonkát, a sajtot és az uborkát kockázd fel azonos méretű darabokra.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

A tésztát forgasd össze egy kevés olívaolajjal, sózd meg, hagyd kihűlni, majd keverd el a többi hozzávalóval. Az olajbogyókat hagyd egyben, a sajtot viszont reszelheted is a kockázás helyett, ha úgy jobban tetszik. Ecetes uborka helyett pedig használj bátran kígyóuborkát, ha friss zöldségre vágysz.

Még több mediterrán íz

A tészta az olasz konyha alapja, ha te is odavagy érte, kattintsd végig galériánkat, ahol még több déli étellel találkozhatsz.

A legfinomabb olasz ételek receptjei

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük