Sonkás-sajtos rakott krumpli
Kiadós, krémes és ízletes
Turbózd fel a hagyományos fogást! A sonkás-sajtos rakott krumplitól a nagyétkűek is jóllaknak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott krumpli az egyik legkedveltebb egytálétel. Ez a változat pedig különösen finom, még a válogatósoknak is ízleni fog. Könnyen elkészíthető, a minőségi alapanyagok viszont elengedhetetlenek. A sonkás-sajtos rakott krumpli az egyik kedvenced lesz.

Sonkás-sajtos rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg sonka
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 15 dkg trappista sajt
  • 4 tojás
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 póréhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg alaposan. Tedd egy nagyobb edénybe, engedj rá kicsivel több vizet, mint amennyi ellepi. Ha felforr, dobj hozzá sót, és főzd puhára. Ha kész, hűtsd ki, majd hámozd meg, és vágd körülbelül fél centi vastag karikákra. 
A tojást is főzd keményre a forrástól számított tíz perc alatt, majd pucold meg, és karikázd fel. Kevés zsiradékon pirítsd meg az apróra vágott póréhagymát, dobd hozzá a felkockázott sonkát, és süsd pár percig.

Vajazz ki egy hőálló tálat, és rakj le egy réteg krumplit. Rendezd el rajta a tojást, a sonkát, kend rá a tejföl felét, és szórd meg a sajt felével. Fedd be a krumplival. Mehet rá a maradék tejföl és a sajt. Tedd az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Akkor az igazi, ha szép piros, ropogós.

Ezt is szeretjük