Sonkás-sajtos rakott csirkemell sütőben sütve
Jól bevált recept
A sonkás-sajtos csirkemellet a fűszeres, tejfölös pác még zamatosabbá teszi.

Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

beauty and style

Hallottál már a légzésdiétáról? Szerkesztőnk kipróbálta, lehet-e vele fogyni »

Mindennap 100-szor: egy nő kipróbálta a régi fésülködős módszert »

A pattanásos arcbőr nem kezelhetetlen - Ezt javasolja a bőrgyógyász »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajtos-sonkás csirkemell mindig biztos siker forrása, legyen szó munka utáni vacsoráról vagy nagy családi ebédről. Elrontani képtelenség, viszont nagyon ízletes. A tetején olvadozó sajt is sokat emel az élvezeti értéken.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg gépsonka
  • 5 dkg bacon
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd vékony szeletekre. Szükség esetén klopfold ki. Öntsd egy edénybe a tejfölt, add hozzá a sót, a borsot, nyomd hozzá a fokhagymát. Rakd bele a húst, zárd le, és tedd a hűtőbe legalább két órára. Még jobb, ha egy éjszakán át a pácban hagyod.

Másnap rakd egy tálba a lisztet, forgasd meg benne a csirkemellet. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rendezd el benne a húst. Önts alá kevés vizet, és borítsd be sonkával, majd reszeld rá a sajtot. Szórd meg kis darabokra vágott baconnel és kevés petrezselyemzölddel. Fedd le fóliával, told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül egy óra alatt süsd meg. Ha a hús puha, tehát könnyen áthatol rajta a kés, vedd le a fóliát, hogy a sajt szép színt kapjon.

Ezt is szeretjük