Sonkás-sajtos rakott csirkemell sütőben sütve
Jól bevált recept
A sonkás-sajtos csirkemellet a fűszeres, tejfölös pác még zamatosabbá teszi.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajtos-sonkás csirkemell mindig biztos siker forrása, legyen szó munka utáni vacsoráról vagy nagy családi ebédről. Elrontani képtelenség, viszont nagyon ízletes. A tetején olvadozó sajt is sokat emel az élvezeti értéken.

Sonkás-sajtos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg gépsonka
  • 5 dkg bacon
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd vékony szeletekre. Szükség esetén klopfold ki. Öntsd egy edénybe a tejfölt, add hozzá a sót, a borsot, nyomd hozzá a fokhagymát. Rakd bele a húst, zárd le, és tedd a hűtőbe legalább két órára. Még jobb, ha egy éjszakán át a pácban hagyod.

Másnap rakd egy tálba a lisztet, forgasd meg benne a csirkemellet. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rendezd el benne a húst. Önts alá kevés vizet, és borítsd be sonkával, majd reszeld rá a sajtot. Szórd meg kis darabokra vágott baconnel és kevés petrezselyemzölddel. Fedd le fóliával, told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül egy óra alatt süsd meg. Ha a hús puha, tehát könnyen áthatol rajta a kés, vedd le a fóliát, hogy a sajt szép színt kapjon.

Ezt is szeretjük