Sonkás tésztasaláta joghurtos öntettel: kihagyhatatlan belőle a friss kapor

A sonkás tésztasaláta receptjét húsvét utánra is elteheted.

Sonkás tésztasaláta joghurttal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a frissítő, joghurtos öntettel tálalt sonkás tésztasaláta a sietős hétköznap esték megmentője lehet. Az összeállítása nagyon hamar megvan, utána már csak meg kell várni, hogy az ízei összeérjenek a hűtőben. A sonka mellé zöldségek is kerülnek, a szószt pedig kapor dobja fel. Ideális módja a húsvétról maradt sonka felhasználásának is.

 

Sonkás, joghurtos tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 40 dkg száraztészta
  • 30 dkg főtt sonka
  • 20 dkg sajt
  • 3 paradicsom
  • 0.5 fej brokkoli

Az öntethez:

  • 20 dkg majonéz
  • 10 dkg görög joghurt
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál friss kapor
  • 1.5 teáskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A salátához a tésztát sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, dobd forró vízbe, és öt perc alatt főzd roppanósra. Ha elkészült, aprítsd fel. A paradicsomot, a sonkát és a sajtot vágd kockákra. Tedd az egészet egy nagy salátástálba.

Az öntethez a majonézt keverd el a joghurttal és az almaecettel. Ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott kaporral. Forgasd össze a salátával, és tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízei összeérjenek.

Gyönyörű húsvéti habcsókfészek: ehető asztaldekoráció egyszerűen

A bájos habcsókfészek jól mutat az ünnepi asztalon. Dekoráld kedvedre a finomságot, ételfestékkel és húsvéti ehető díszekkel is feldobhatod.

Elolvasom

Kép: LauriPatterson / Getty Images

Ezt is szeretjük