Édes sárgadinnyeszeletek sonkába tekerve: remekül hozzák ki egymás ízeit
A sonkába tekert sárgadinnye egész Olaszországban népszerű előétel.

Ha valami egyszerű, de mégis mutatós fogást tálalnál a családnak vagy a vendégeidnek, készítsd pármai sonkába tekert sárgadinnyét! Az édes gyümölcs és a sós sonka találkozása mennyei fogást eredményez. Ha nem találsz pármai sonkát, készítheted bármilyen más, vékony, hosszú sonkaszeletből.
Sonkába tekert sárgadinnye
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg pármai sonka
- 10 dkg rukkola
- 1 sárgadinnye
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sárgadinnyét vágd félbe, kés vagy evőkanál segítségével magozd ki, vágd szeletekre, és mindegyiket hámozd meg. A darabok köré tekerj egy-egy szelet sonkát.
Egy tányér alján egyengesd el a rukkolaleveleket, erre pakold a sonkába tekert dinnyeszeleteket. Reszelj mindegyikre frissen őrölt színes borsot, és már tálalhatod is a mediterrán hangulatú előételt.
A sárgadinnye tejmentes házi jégkrém alapja is lehet.
Házi jégkrém sárgadinnyével: mézes-citrusos receptet mutatunk
A mézédes dinnye tökéletes választás, ha jégkrémről van szó, kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják.
Elolvasom