Sonkába tekert csirkemell spárgával sütve: finom szaftos marad a hús
Ha a csirkét sütés előtt sonkába tekered, biztos, hogy nem szárad ki. Spárgával együtt készítve könnyű, ízes fogás.

spargas sonkas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a színpompás, könnyű ebéd zöld spárgával néz ki a legjobban, de nyugodtan használhatsz hozzá fehéret is, az íze ugyanolyan finom lesz. A tökéletes spárga titka a főzési időben rejlik: pontosan hat percig főzd, majd szedd ki, és azonnal helyezd hideg vízzel teli tálba, így nagyon gyorsan kihűl, és nem puhul tovább. Köret nélkül is tökéletes lesz. 

Sonkába tekert csirke spárgával

Hozzávalók:

  • 8 szelet pármai sonka
  • 4 db filézett csirkemell
  • 1 csokor spárga
  • 1 evőkanál citromlé
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A spárgákat tisztítsd meg a fás végektől. Egy lábosban forralj vizet, adj hozzá sót és egy evőkanál citromlevet, ebben főzd a spárgákat hat percig, majd szűrd le, és helyezd a zöldségeket azonnal hideg vízbe. Közben a húst sózd, borsozd. A nagyobb melleket ketté is vághatod.

Minden húsra tegyél két-három szelet spárgát úgy, hogy még fel tudd csavarni. Tekerd körbe pármai sonkával, és fektesd a húsokat egymás mellé egy kivajazott tepsibe. A maradék spárgákat dobd a húsok mellé, és alufóliával letakarva süsd háromnegyed órát, amíg a csirke teljesen megpuhul.
A spárgát önmagában is betekerheted baconbe, ebben az esetben tálald hollandi mártással.

Ezt is szeretjük