Sóágyon sült, kakukkfüves csirkecombok: egyszerű elven készül a csodás ebéd
Alig kell valami hozzá, a végeredmény mégis fejedelmi.
A sóágyon sült csirkecombok lényege, hogy az enyhén befűszerezett húst egy kiló sóba kell fektetni, és így kisütni. Jöhet még mellé egy kevés hagyma és zöldfűszerek, de túlzásba vinni az ízesítést felesleges. Akkor is jó választás, ha viszonylag kevés pénzből szeretnél tartalmas fogást tenni az asztalra.
Sóágyon sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkealsócomb
- 3 szál kakukkfű
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kg só
- 1 lila hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál bors
- 0.5 citrom
Elkészítés:
Az olívaolajat keverd össze a pirospaprikával és a borssal. Forgasd meg a csirkecombokat ebben a pácban, és pihentesd a hűtőben egy órát. Közben a lila hagymát cikkezd fel, a citromot vágd karikákra.
A sót öntsd egy tepsibe. Fektesd bele a bepácolt csirkecombokat, rakd ki körben a hagymával és a citrommal, tedd mellé a friss kakukkfüvet, és told 180 fokos sütőbe egy órára. Letakarni nem szükséges. Félidőben fordítsd meg, hogy minden oldalát egyenletesen érje a sós alap. Amikor a színe már szép piros és a bőre ropogós, készen van.
Friss kakukkfű kerül az árpával dúsított laktató gombalevesbe is.
Vegyes gombaleves árpával: laktató fogás hús nélkül
Sűrű, tartalmas és tele van friss zöldfűszerekkel: ha unod már a gombából készült krémleveseket, akkor adj egy esélyt ennek a változatnak!
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció