Snidlinges sült krumpli a sütőből: így nem lesz olajszag a lakásban
Legyen ez a következő köret, amit kipróbálsz! Fűszeresen, ropogósan tökéletes.
![Snidlinges sült krumpli](https://kep.index.hu/1/0/2809/28099/280998/28099813_8cd0bbc808bc19cf7240842d9dfc647b_wm.jpg)
Egy jó sült krumplira képtelenség nemet mondani. Ha szempont, hogy ne tocsogjon az olajban, ez jó megoldás lehet. Ne vágd túl nagy darabokra, hogy a gerezdek jól átsüljenek, és ropogósak legyenek. Ha szép a héja, nem kell megpucolni. Önmagában is tökéletes, baconnel és snidlinggel viszont igazán ínyenc.
Snidlinges sült krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 5 szelet bacon
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, vagy dörzsöld meg a héját egy kisebb kefével. Vágd a nagyságától függően három-négy részre. Arra ügyelj, hogy közel azonos nagyságúak legyenek a szeletek. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe.
Fűszerezd sóval, borssal, és locsold meg olívaolajjal. A kezeddel dörzsöld bele, és szórd meg apróra vágott baconnel. Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd aranybarnára körülbelül 45 perc alatt. Közben többször forgasd át, hogy a krumpli egyformán piruljon, és ne ragadjon le. A vége felé szórd meg aprított snidlinggel.
Töltve is csábító a tepsis krumpli. Darált hússal nagyon laktató is.
Kép: Getty Images.
Még több recept