Snidlinges sült krumpli a sütőből: így nem lesz olajszag a lakásban

Legyen ez a következő köret, amit kipróbálsz! Fűszeresen, ropogósan tökéletes.

Snidlinges sült krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy jó sült krumplira képtelenség nemet mondani. Ha szempont, hogy ne tocsogjon az olajban, ez jó megoldás lehet. Ne vágd túl nagy darabokra, hogy a gerezdek jól átsüljenek, és ropogósak legyenek. Ha szép a héja, nem kell megpucolni. Önmagában is tökéletes, baconnel és snidlinggel viszont igazán ínyenc. 

Snidlinges sült krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 5 szelet bacon
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vagy dörzsöld meg a héját egy kisebb kefével. Vágd a nagyságától függően három-négy részre. Arra ügyelj, hogy közel azonos nagyságúak legyenek a szeletek. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe.
Fűszerezd sóval, borssal, és locsold meg olívaolajjal. A kezeddel dörzsöld bele, és szórd meg apróra vágott baconnel. Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd aranybarnára körülbelül 45 perc alatt. Közben többször forgasd át, hogy a krumpli egyformán piruljon, és ne ragadjon le. A vége felé szórd meg aprított snidlinggel. 
Töltve is csábító a tepsis krumpli. Darált hússal nagyon laktató is.  

Kép: Getty Images.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük