Hirtelensült, omlós, szaftos sertésszelet: a fokhagymás páctól lesz olyan finom
Grillen vagy olajban kisütve egyaránt laktató, fejedelmi a fűszeres tarja. Elkészítés előtt egy éjszakát érleld a fokhagymás pácban!

A tarja a sertés talán legfinomabb része: kicsit zsíros, ezért diétásnak semmiképpen nem számít, viszont szaftos, omlós, és sokféleképpen elkészíthető. Nem fog sütés közben kiszáradni, a fokhagymás pácban pedig biztos, hogy nem fogsz csalódni. Ha elővetted a grillsütőt, azon készítsd el!
Sertésszelet joghurtos, fokhagymás pácban receptje
Hozzávalók
- 8 szelet sertéstarja
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál rozmaring
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az olajat keverd össze a majoránnával, a rozmaringgal és a zúzott fokhagymával. A tarjaszeletek széleit vagdosd be, hogy sütéskor majd ne ugorjanak össze. Dörzsöld be sóval és borssal, majd forgasd meg a fokhagymás pácban. Lefedve érleld a hűtőben egy éjszakát, hogy az ízek teljesen átjárják a húst.
Másnap egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és lefedve, időnként megfordítva 20 perc alatt süsd a tarját puhára. Grillrácson is gyorsan elkészítheted.
A fűszeres tarja ropogós krumplis bundában is fenséges.
- húsételek
- fokhagymás pác
- sertéstarja
- grillezett sertéstarja
- joghurtos pác
- tarja fokhagymás pácban
- Recept