Omlós, fűszeres sült sertéskaraj: dijoni mustáros szósszal tálalva fenséges

A karakteres ízű dijoni mustárból nagyon finom szósz készíthető a sertéskaraj mellé.

dijoni mustaros karaj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sertéskaraj könnyen kezelhető, finom húsféle, amihez nagyon jól megy a dijoni mustáros szósz, így a kicsit szárazabb szeletek is jó szaftosak lesznek. Egy kis fehérbor különösen jót tesz a mártásnak.

Sertéskaraj dijoni mustáros szósszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, sózd és borsozd meg. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, oldalanként öt perc alatt pirítsd meg a hússzeleteket, majd szedd ki egy tálra őket. A visszamaradt zsiradékon párold puhára a felaprított hagymát. Öntsd fel a borral, így főzd néhány percig. Közben egy kisebb tálban keverd el a tejszínt a mustárral, a kakukkfűvel, egy kevés sóval és borssal, és öntsd a gyöngyöző borhoz. Forrald jól össze, és merd ki egy tálkába. Tálaláskor a kisült karaj tetejére szedj a szószból.

A dijoni mustár számtalan módon használható fel: egy puha karfiolsteak mellé is nagyon finom.

Ezt is szeretjük