Omlós, fűszeres sült sertéskaraj: dijoni mustáros szósszal tálalva fenséges
A karakteres ízű dijoni mustárból nagyon finom szósz készíthető a sertéskaraj mellé.
A sertéskaraj könnyen kezelhető, finom húsféle, amihez nagyon jól megy a dijoni mustáros szósz, így a kicsit szárazabb szeletek is jó szaftosak lesznek. Egy kis fehérbor különösen jót tesz a mártásnak.
Sertéskaraj dijoni mustáros szósszal
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet sertéskaraj
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1.5 dl tejszín
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, sózd és borsozd meg. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, oldalanként öt perc alatt pirítsd meg a hússzeleteket, majd szedd ki egy tálra őket. A visszamaradt zsiradékon párold puhára a felaprított hagymát. Öntsd fel a borral, így főzd néhány percig. Közben egy kisebb tálban keverd el a tejszínt a mustárral, a kakukkfűvel, egy kevés sóval és borssal, és öntsd a gyöngyöző borhoz. Forrald jól össze, és merd ki egy tálkába. Tálaláskor a kisült karaj tetejére szedj a szószból.
A dijoni mustár számtalan módon használható fel: egy puha karfiolsteak mellé is nagyon finom.
Pirult karfiolsteak selymes sajtszósszal: húsmentes főétel nem csak vegáknak
A sajtszósz is megér egy misét, chilivel, mustárral és fokhagymával ízesítve mennyei lesz, bármilyen zöldséget feldob.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció