Krumplival és zöldbabbal sütött sertéscomb: egy tepsiben készülnek
Süsd együtt a fűszeres sertéscombot a köretként szolgáló krumplival és zöldbabbal!
Érdemes a sertéscombot együtt sütni a körettel, például krumplival és zöldbabbal. Így a zöldségek átveszik a hús szaftjának ízét, és kevesebb edényt kell felhasználnod hozzá, ezzel pedig időt és energiát is spórolsz.
Sertéscomb krumplival és zöldbabbal
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertéscomb
- 50 dkg krumpli
- 25 dkg zöldbab
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. Ha kész, a pörcöket szedd ki, és tedd félre.
Közben a húst és a hagymát is vágd kockákra. A kiolvasztott zsíron párold üvegesre a hagymát, majd dobd rá a húst. Sózd, borsozd, és kevergetve piríts rá negyedóra alatt kérget. Amikor már nem fehér, húzd le a tűzről, és keverd el pirospaprikával.
A krumplit hámozd meg és cikkezd fel. A zöldbabbal együtt egyengesd el egy tepsiben. Szórd meg sóval és borssal, majd keverd el a hússal. Locsold meg jól a zsíros szafttal, forgasd össze, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről. A sütőt tekerd fel 210 fokra, és így pirítsd meg a húst és a zöldségeket. A végén keverd bele a kisült szalonnapörcöket is.
Tálald ecetes uborkasalátával.
A szaftos brassói aprópecsenye is sertéscombból és krumpliból készül.
Így készül a legfinomabb brassói: a hús szalonnával pirul
A bőséges egytálétel a magyar konyha egyik nagy kedvence, melyet sertéshús helyett szárnyasból is elkészíthetsz.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció