Ebben a szaftban sül a legfinomabb sertéskaraj: serpenyőben puhulnak a szeletek
A serpenyőben sült tejszínes sertéskaraj szaftjába különleges hozzávaló is kerül.

A tejszínes húsok kedvelői imádni fogják ezt a serpenyős, szaftos sertéskarajt. A hús mellett gomba is sül, a szaftnak pedig a tejszín mellett konyak vagy brandy ad különleges ízt. Mindez nagyon jól egészíti ki és szaftossá varázsolja a kicsit szárazabb hússzeleteket.
Serpenyős, szaftos sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg gomba
- 4 szelet sertéskaraj
- 2 dl tejszín
- 2 dl alaplé
- 2 szál kakukkfű
- 1 dl konyak vagy brandy
- 1 hagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 evőkanál Worcestershire-szósz
- 0.5 dl olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfold ki. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, és szobahőmérsékleten hagyd őket pihenni legalább egy órát. Így a forró zsiradékba kerülve nem fognak összeugrani. Közben a hagymát és a gombát szeleteld fel.
A pihentetési idő leteltével hevíts fél deci olajat egy serpenyőben. Nagy lángon, oldalanként négy perc alatt süss a húsra kérget. Az elősütött szeleteket vedd ki a serpenyőből, és tedd bele a gombát. Pirítsd kevergetve, majd néhány perc múlva jöhet hozzá a hagyma. Amikor a hagyma is megpuhult, add hozzá a paradicsompürét, öntsd fel az alkohollal, az alaplével és a tejszínnel. Add hozzá a mustárt, a Worcestershire-szószt, sózd és borsozd meg, tépkedd bele a kakukkfüvet, forrald fel, majd tedd vissza bele a húst. Fedd le, és kis lángon, 25 perc alatt főzd össze.
Isteni finom tejszínes, gombás csirkemell: éttermi fogás otthon készítve
A tejszínes, gombás csirkemell egy igazi klasszikus fogás, amit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul látványos és nagyon finom.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: LauriPatterson / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- gomba
- húsételek
Vajpuha mustáros sertésszelet: tejfölös szósz koronázza meg

- csirkemell
- húsételek