Serpenyős brokkolis csirkemell - Laktató, mégis kalóriaszegény villámfogás
A könnyű serpenyős-brokkolis csirkemell nemcsak a fogyókúrázók kedvence.
Ha számolod a kalóriákat, akkor ez a brokkolis csirkemell épp kapóra jön. Nem hizlal, mégis sokáig eltelít. A karcsúsító zöldségből azért is érdemes minél gyakrabban fogyasztani, mert több mint harminc különböző antioxidánst tartalmaz.
A legjobb választás, ha villámgyorsan szeretnél ínycsiklandó főfogáshoz jutni. Fél óra alatt végzel vele úgy, hogy még el is mosogatsz.
Serpenyős brokkolis csirkemell
Hozzávalók:
- 1 brokkoli
- 70 dkg filézett csirkemell
- 20 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés ideje: 30 perc
A csirkemellet mosd meg, töröld szárazra, és vágd két-három centis kockákra. A gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel. Hevíts kevés olívaolajat, és rakd rá az aprított vöröshagymát. Pirítsd meg, tedd rá a gombát és a csirkemellet, majd kevergesd a húst fehéredésig. Rakd hozzá a megmosott, rózsáira szedett brokkolit.
Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával, és önts rá két deci vizet. Fedő alatt párold meg körülbelül 15 perc alatt. Ha a hús és a zöldségek is megpuhulnak, húzd le a tűzről. Petrezselyemmel megszórva kínáld.