Fűszeres olajban pácolt, serpenyőben sült csirkemell: szaftos és omlós lesz
Ha gyorsan szeretnéd letudni a főfogást, a serpenyős csirkemell tökéletes választás.

Fűszeres olajban pácolt, serpenyőben sült csirkemell: szaftos és omlós lesz
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hirtelen, serpenyőben sült csirkemell sem lesz száraz, ha jól készíted el. Érdemes hosszabb ideig pácolni, hogy a hús tényleg omlós legyen. Ez az egyik titok, a másik pedig a megfelelő sütési idő. Nehogy kidobd a sütésből visszamaradt fűszeres szaftot, tálaláskor locsold meg vele a csirkemellet. Ízletesebb lesz a hús, ha olaj helyett kacsa- vagy libazsírt használsz.

Serpenyőben sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • 0.5 mokkáskanál bors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, papírtörlővel itasd fel róla a nedvességet, majd vágd szeletekre. Az olajat keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, préselt fokhagymával és majoránnával, majd alaposan dörzsöld be vele a húst. Lefedve tedd a hűtőbe legalább fél órára, de hosszabb ideig is a fűszeres keverékben hagyhatod.
 

Pácolás után hevíts fel egy serpenyőben zsiradékot, majd rakd bele a csirkemelleket. Nagyobb tűzön süsd meg a hús egyik oldalát körülbelül öt perc alatt. Fordítsd meg, és a másik oldalát is pirítsd meg. Ha a leves tiszta, biztosan elkészült. Sütés közben ne fedd le, ha szükséges, pótold a zsírt.

Ezt is szeretjük