Fűszeres olajban pácolt, serpenyőben sült csirkemell: szaftos és omlós lesz
Ha gyorsan szeretnéd letudni a főfogást, a serpenyős csirkemell tökéletes választás.

Fűszeres olajban pácolt, serpenyőben sült csirkemell: szaftos és omlós lesz
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha így sminkelsz, fáradtnak és öregebbnek tűnik az arcod: ezeket a hibákat ne kövesd el! »

A legjobb torna fityegő bőr és zsírpárnák ellen: ezt próbáld ki, ha nehezen moccannak a kilók »

Így viseld a nőies kötött ruhát: ebben lehetsz a legcsinosabb ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hirtelen, serpenyőben sült csirkemell sem lesz száraz, ha jól készíted el. Érdemes hosszabb ideig pácolni, hogy a hús tényleg omlós legyen. Ez az egyik titok, a másik pedig a megfelelő sütési idő. Nehogy kidobd a sütésből visszamaradt fűszeres szaftot, tálaláskor locsold meg vele a csirkemellet. Ízletesebb lesz a hús, ha olaj helyett kacsa- vagy libazsírt használsz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • 0.5 mokkáskanál bors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, papírtörlővel itasd fel róla a nedvességet, majd vágd szeletekre. Az olajat keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, préselt fokhagymával és majoránnával, majd alaposan dörzsöld be vele a húst. Lefedve tedd a hűtőbe legalább fél órára, de hosszabb ideig is a fűszeres keverékben hagyhatod.
 

Pácolás után hevíts fel egy serpenyőben zsiradékot, majd rakd bele a csirkemelleket. Nagyobb tűzön süsd meg a hús egyik oldalát körülbelül öt perc alatt. Fordítsd meg, és a másik oldalát is pirítsd meg. Ha a leves tiszta, biztosan elkészült. Sütés közben ne fedd le, ha szükséges, pótold a zsírt.

Ezt is szeretjük