Omlós csirkemáj serpenyőben sütve: azonnal szétolvad a szádban
Érdemes néha csirkemájat is készíteni: serpenyőben sütve olyan puha lesz, hogy azonnal szétolvad a szádban.
![Serpenyőben sült csirkemáj](https://kep.index.hu/1/0/4160/41604/416040/41604018_60090cd3ec2e08cffb14cd79bbd1648c_wm.jpg)
Karakteres íze és illata miatt a csirkemáj megosztó étel: van, aki rajong érte, más sehogy sem tudja megkedvelni. Pedig érdemes időnként helyet adni neki a konyhádban, ugyanis nagyon tápláló, emellett tele van vassal, magnéziummal és B-vitaminnal. Fűszeres lisztbe forgatva, serpenyőben sütve igazán finom. Csak a tányéron sózd meg, ugyanis ha sósan sütöd ki, rágós lesz.
Serpenyőben sült csirkemáj
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt koriandermag
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 csipet szerecsendió
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A májat szeleteld ízlés szerinti darabokra. A lisztet egy tálban keverd össze a köménnyel, a koriandermaggal, a pirospaprikával, a borssal és a szerecsendióval, és forgasd meg benne a májszeleteket. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és nagy lángon pirítsd meg benne a májat. Nem kell neki több öt percnél: akkor jó, ha a külseje már szép színt kapott, de belül még omlós. Szedd ki papírtörlőre, itasd fel róla a felesleges zsiradékot, ha szükségesnek érzed, sózd utána, és tálald krumplival vagy friss zöldségekkel.
Finom szendvicskrémet is készíthetsz májból - a házi kacsamájpástétom minden alkalomkor nagy siker.
Még több recept