Omlós csirkemáj serpenyőben sütve: azonnal szétolvad a szádban
Érdemes néha csirkemájat is készíteni: serpenyőben sütve olyan puha lesz, hogy azonnal szétolvad a szádban.
Karakteres íze és illata miatt a csirkemáj megosztó étel: van, aki rajong érte, más sehogy sem tudja megkedvelni. Pedig érdemes időnként helyet adni neki a konyhádban, ugyanis nagyon tápláló, emellett tele van vassal, magnéziummal és B-vitaminnal. Fűszeres lisztbe forgatva, serpenyőben sütve igazán finom. Csak a tányéron sózd meg, ugyanis ha sósan sütöd ki, rágós lesz.
Serpenyőben sült csirkemáj
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt koriandermag
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 csipet szerecsendió
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A májat szeleteld ízlés szerinti darabokra. A lisztet egy tálban keverd össze a köménnyel, a koriandermaggal, a pirospaprikával, a borssal és a szerecsendióval, és forgasd meg benne a májszeleteket. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és nagy lángon pirítsd meg benne a májat. Nem kell neki több öt percnél: akkor jó, ha a külseje már szép színt kapott, de belül még omlós. Szedd ki papírtörlőre, itasd fel róla a felesleges zsiradékot, ha szükségesnek érzed, sózd utána, és tálald krumplival vagy friss zöldségekkel.
Finom szendvicskrémet is készíthetsz májból - a házi kacsamájpástétom minden alkalomkor nagy siker.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció