Savanyú káposztával sült mennyei csirkecomb: akár a karácsonyi asztalra is kerülhet
A csirkecomb és a savanyú káposzta kettőse ebben az egytálételben is remekül működik.
A savanyú káposztás ételeket sokan szeretik fogyasztani egész télen. Most készítsd el csirkecomb köreteként! A húst előzőleg pácold be, de nem kell túlgondolni, egyszerű fűszerezéssel is nagyon finom lesz.
Savanyú káposztával sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg savanyú káposzta
- 8 csirkealsócomb
- 4 babérlevél
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával és a borssal. Kend meg a combokat ezzel a keverékkel, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével a savanyú káposztát csepegtesd le. Ízlés szerint át is öblítheted, ha nem szereted olyan savanyúan. A hagymát cikkezd fel. Egy tepsiben keverd össze a káposztát a hagymával. Szórd meg sóval és borssal, tedd rá a babérleveleket és a befűszerezett húsokat. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd 10-15 percig, hogy a hús bőre ropogóssá váljon.
A lila káposzta is sokféle formában kaphat helyet az asztalon: így készítve ünnepi köret válhat belőle.
Lilakáposzta-szeletek a karácsonyi asztalra: mennyei és mutatós fogás
A lila káposzta már-már kötelező része a karácsonyi menüsornak, ám ha nem szeretnéd, hogy egyhangúvá váljon, készítsd el szeletelve, tepsiben sütve.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: soleg / Getty Images