Melengető savanyú káposztás húsleves: egy kanál tejföllel még finomabb

A savanyú káposztával dúsított húsleves tartalmas és vitamindús bevezetője lehet az ebédnek.

Savanyú káposztás húsleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hűvös hónapok sok családban jelentik azt, hogy egyre több savanyú káposztás fogás kerül az asztalra: ez a csodás húsleves is ezek sorába illeszthető be. Sertéscombból készül, és a káposzta mellett még egyéb zöldségek is helyet kapnak benne. Ha friss kenyérrel fogyasztod, talán már második fogásra sem lesz szükséged utána.

Savanyú káposztás húsleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 30 dkg sertéscomb
  • 10 dkg tejföl
  • 2 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 1.5 dl alaplé
  • 1 hagyma
  • 1 fehérrépa
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.25 zellergumó
  • bors
  • 1 chilipaprika (ízlés szerint)
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázd fel. A hagymát vágd apróra, és egy nagy lábosban, olvasztott zsíron futtasd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát, pirítsd együtt egy percig, majd jöhet rá a hús. Szórd meg sóval és borssal, és kevergetve pirítsd nagyjából öt percig, amíg kis kérget kap. Ekkor húzd le a tűzről. Hintsd meg pirospaprikával, öntsd fel alaplével, kicsit sózd és borsozd még meg, add hozzá a babérlevelet, és a felkarikázott chilit, és tedd vissza a tűzre. Amikor felforrt, vedd a lángot kicsire, és csendesen kezdd el főzni.

 

Közben készítsd elő a többi hozzávalót. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert pucold meg és szeleteld fel. A savanyú káposztát csepegtesd le. Fél óra főzés után add őket leveshez. Főzd az egészet további fél órát, amíg minden hozzávaló megpuhul. Amikor a leves elkészült, a tejfölt keverd el egy kevés liszttel. Adj hozzá egy-két evőkanállal a főzőléből is, keverd csomómentesre, és csorgasd vissza a levesbe. Forrald össze, hogy kicsit besűrűsödjön. A legvégén szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Az esős, hűvös napokon különösen jólesik egy nagy tányér vitamindús leves: ez a céklás változat nem csak finom, a színe is gyönyörű.

Kép: Al Gonzalez / Getty Images

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük