Gyors, házi, savanyított retek: roppanós, és tele van vitaminnal
Próbáltad már a retket savanyítva, húsok, szendvicsek mellé? Különleges és finom.

retek-savanyusag
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az uborkát és a káposztát már unalmasnak találod, ideje, hogy az asztalra tegyél valami igazán különleges savanyúságot! Az élénk színű, fűszeres, ecetes retek telitalálat. Kisebb adagot készíts belőle, mert néhány nap múlva már nem lesz igazán roppanós. Ha szereted a csípőset, chilit is rakj a retekre, sőt, a zöldfűszerek is illenek hozzá. 

Savanyított retek

Hozzávalók:

  • 2 csomag retek
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl víz
  • 2 dl almaecet
  • 3 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál
  • 3 teáskanál egész bors
  • 4 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem szép a retek héja, pucold meg, jól mosd meg, és karikázd fel szép vékonyra. A hagymát hámozd meg, szeleteld fel. Keverd össze a vizet, az ecetet, a cukrot és az ízlés szerinti sót. Rakd egy tálba vagy csatos üvegbe a retket, a vöröshagymát, a megpucolt fokhagymát, a borsot, és öntsd rá a fűszeres levet. Fedd le, és pihentesd a hűtőben legalább nyolc órán keresztül, hogy a retket az ízek jól átjárják. Hideg helyen tárold. Tálalás előtt még petrezselyemmel is megszórhatod.
Ropogós, zsenge retekből izgalmas tzatzikit is készíthetsz. Talán még jobb, mint az eredeti.

Ezt is szeretjük