Gyors, házi, savanyított retek: roppanós, és tele van vitaminnal
Próbáltad már a retket savanyítva, húsok, szendvicsek mellé? Különleges és finom.
Ha az uborkát és a káposztát már unalmasnak találod, ideje, hogy az asztalra tegyél valami igazán különleges savanyúságot! Az élénk színű, fűszeres, ecetes retek telitalálat. Kisebb adagot készíts belőle, mert néhány nap múlva már nem lesz igazán roppanós. Ha szereted a csípőset, chilit is rakj a retekre, sőt, a zöldfűszerek is illenek hozzá.
Savanyított retek
Hozzávalók
- 2 csomag retek
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl víz
- 2 dl almaecet
- 3 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 3 teáskanál bors egész
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Ha nem szép a retek héja, pucold meg, jól mosd meg, és karikázd fel szép vékonyra. A hagymát hámozd meg, szeleteld fel. Keverd össze a vizet, az ecetet, a cukrot és az ízlés szerinti sót. Rakd egy tálba vagy csatos üvegbe a retket, a vöröshagymát, a megpucolt fokhagymát, a borsot, és öntsd rá a fűszeres levet. Fedd le, és pihentesd a hűtőben legalább nyolc órán keresztül, hogy a retket az ízek jól átjárják. Hideg helyen tárold. Tálalás előtt még petrezselyemmel is megszórhatod.
Ropogós, zsenge retekből izgalmas tzatzikit is készíthetsz. Talán még jobb, mint az eredeti.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció