Savanyított lila hagyma egyszerűen: ezt a savanyúságot télen is elkészítheted
A lila hagyma savanyítva sültek mellé ugyanolyan jól megy, mint a kocsonyához vagy akár a szalonnához.

Lila hagymából most is készíthetsz friss savanyúságot, sőt akár nagyobb mennyiséget is tehetsz el egyszerre. Nagyon gyors és egyszerű recept, mégis sokat dob a főfogásokon. Lila hagymát minden formában érdemes minél többször fogyasztani immunerősítő, baktérium- és vírusölő hatása miatt is. A savanyúságot hűvös helyen tárold!
Savanyított lila hagyma
Hozzávalók
- 70 dkg lila hagyma
- 2 dkg só
- 2 evőkanál cukor
- 1 l víz
- 1.5 dl ecet (10 százalékos)
- bors
- rozmaring
Elkészítés:
A hagymát hámozd meg, és karikázd fel, vagy szeld vékonyra. Öntsd egy edénybe a vizet, add hozzá az ecetet, a sót, a cukrot, és forrald fel. A felszeletelt hagymát rendezd üvegbe, tegyél hozzá borsot és rozmaringot.
Öntsd fel a kihűlt ecetes lével, és légmentesen zárd le. Fogyasztás előtt érdemes a hűtőben pihentetni néhány órát, hogy az ízek összeérjenek. Amennyiben hosszabb időre tennéd el, vagy nagyobb adagot készítenél, feltétlenül csírátlanítsd az üvegeket, és a savanyúság tetejére tehetsz nátrium-benzoátot.
Lila hagymából isteni lekvárt is főzhetsz. A sült húsokkal egyszerűen csodát tesz.