C-vitaminban gazdag sárgarépás káposztasaláta: egészséges köret a húsok mellé
A sárgarépás káposztasaláta vitaminokban gazdag és nagyon finom házi savanyúság.

A szaftos, fűszeres, magyaros ételek vagy a különböző sült húsok sokak számára elképzelhetetlenek savanyúság nélkül. A sárgarépás káposztasaláta immunerősítőnek is tökéletes, ugyanis tele van C-vitaminnal. A roppanós zöldségek így tökéletes kísérői lesznek bármilyen sültnek.
Sárgarépás káposztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 sárgarépa
- 1 lila hagyma
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 fej káposzta
- 0.5 citrom leve
- 0.5 evőkanál só + 1 csipet az öntetbe
Elkészítés:
A káposztát vágd 2-3 centi vastag szeletekre. Tedd egy tálba és sózd meg. Reszeld hozzá a megtisztított sárgarépát, és kockázd bele a lila hagymát.
A citrom levét egy kisebb tálban keverd el az olívaolajjal, a cukorral és egy csipet sóval. A káposztás répát szórd meg pirospaprikával, majd forgasd össze az öntettel. Tálalásig tartsd a hűtőben.
Roppanós, kapros reteksaláta: a citromos dresszing a lelke
Ha szereted a retket, imádni fogod a belőle készült kapros salátát is, amely egyszerre üde, friss és nagyon finom!
ElolvasomKép: Irrin0215 / Getty Images