C-vitaminban gazdag sárgarépás káposztasaláta: egészséges köret a húsok mellé

A sárgarépás káposztasaláta vitaminokban gazdag és nagyon finom házi savanyúság.

Sárgarépás káposztasaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szaftos, fűszeres, magyaros ételek vagy a különböző sült húsok sokak számára elképzelhetetlenek savanyúság nélkül. A sárgarépás káposztasaláta immunerősítőnek is tökéletes, ugyanis tele van C-vitaminnal. A roppanós zöldségek így tökéletes kísérői lesznek bármilyen sültnek.

Sárgarépás káposztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 sárgarépa
  • 1 lila hagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 fej káposzta
  • 0.5 citrom leve
  • 0.5 evőkanál só + 1 csipet az öntetbe
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát vágd 2-3 centi vastag szeletekre. Tedd egy tálba és sózd meg. Reszeld hozzá a megtisztított sárgarépát, és kockázd bele a lila hagymát. 

A citrom levét egy kisebb tálban keverd el az olívaolajjal, a cukorral és egy csipet sóval. A káposztás répát szórd meg pirospaprikával, majd forgasd össze az öntettel. Tálalásig tartsd a hűtőben.

Roppanós, kapros reteksaláta: a citromos dresszing a lelke

Ha szereted a retket, imádni fogod a belőle készült kapros salátát is, amely egyszerre üde, friss és nagyon finom!

Elolvasom

Kép: Irrin0215 / Getty Images

Ezt is szeretjük