Sűrű sárgarépa-krémleves sült almával: melengető ebéd a hűvös napokon

A zöldségkrémleveseket szinte végtelen variációban készítheted el: a sárgarépa-krémleves még finomabb, ha almával főzöd.

repaleves almaval
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sötét, őszi estéken mindig jólesik egy nagy tál melengető leves. Ehhez a sűrű, fűszeres leveshez először meg kell pirítanod a répát és az almát, így még karakteresebbé válnak az ízek. Legvitamindúsabb úgy lesz, ha házi alaplével készíted el.

Sárgarépa-krémleves almával

Hozzávalók

  • 4 db sárgarépa
  • 4 db alma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 l alaplé
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Az almát és a sárgarépát pucold meg, szeleteld fel, és egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg szárított kakukkfűvel, locsold meg citromlével és egy kevés olívaolajjal, majd told a sütőbe 45 percre.

Amíg a répa és az alma illatosan összesül, készítsd elő a levest. A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Húzd le a tűzről, keverd el a curryporral, a gyömbérrel és a babérlevéllel, add hozzá a sült répát és almát is, és jól keverd össze. Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, és negyedóra alatt főzd össze az egészet. Ha kész, halászd ki belőle a babérlevelet, majd turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Kanalazd vissza a fazékba, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze a melengető, sűrű levest.

Nem csak zöldségekből készíthetsz hasonló fogást - a zöldfűszeres sajtkrémleves is laktat, és jól át is melegít.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük