Téli, forró sárgarépa-krémleves, amiből szívesen szedsz még egyszer
Selymes, fűszeres, illatos: a gyorsan, egyszerűen összedobható sárgarépa-krémlevest szeretni fogod.
A sárgarépa húslevesekből nem hiányozhat, ám önállóan is nagyszerű. Ez a krémleves könnyű, gyomorkímélő, tele van rosttal, ideális ebédre és vacsorára is. Tejszínnel igazán selymes, a gyömbér pedig különleges ízt ad neki. Kínálhatsz hozzá krutont, zöldségchips-et, de akár tortillát is.

Sárgarépa-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db sárgarépa nagy
- 1 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 3 szál petrezselyem
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál olaj
- 1 db leveskocka
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit és a sárgarépát pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. Hevíts egy lábosban kevés olajat, dobd bele a hagymát, a feldarabolt répát és krumplit, majd kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a gyömbért, a leveskockát és a petrezselymet.
Főzz mindent puhára körülbelül 20 perc alatt. Amikor a zöldségek megpuhulnak, vedd ki a petrezselymet, majd turmixold krémesre. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd össze egy-két perc alatt.
