Téli, forró sárgarépa-krémleves, amiből szívesen szedsz még egyszer
Selymes, fűszeres, illatos: a gyorsan, egyszerűen összedobható sárgarépa-krémlevest szeretni fogod.

Téli, forró sárgarépa-krémleves, amiből szívesen szedsz még egyszer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sárgarépa húslevesekből nem hiányozhat, ám önállóan is nagyszerű. Ez a krémleves könnyű, gyomorkímélő, tele van rosttal, ideális ebédre és vacsorára is. Tejszínnel igazán selymes, a gyömbér pedig különleges ízt ad neki. Kínálhatsz hozzá krutont, zöldségchips-et, de akár tortillát is.  

Sárgarépa-krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db nagy sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db leveskocka
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a sárgarépát pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. Hevíts egy lábosban kevés olajat, dobd bele a hagymát, a feldarabolt répát és krumplit, majd kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a gyömbért, a leveskockát és a petrezselymet.
Főzz mindent puhára körülbelül 20 perc alatt. Amikor a zöldségek megpuhulnak, vedd ki a petrezselymet, majd turmixold krémesre. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd össze egy-két perc alatt. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük