Téli, forró sárgarépa-krémleves, amiből szívesen szedsz még egyszer
Selymes, fűszeres, illatos: a gyorsan, egyszerűen összedobható sárgarépa-krémlevest szeretni fogod.

Téli, forró sárgarépa-krémleves, amiből szívesen szedsz még egyszer
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sárgarépa húslevesekből nem hiányozhat, ám önállóan is nagyszerű. Ez a krémleves könnyű, gyomorkímélő, tele van rosttal, ideális ebédre és vacsorára is. Tejszínnel igazán selymes, a gyömbér pedig különleges ízt ad neki. Kínálhatsz hozzá krutont, zöldségchips-et, de akár tortillát is.  

Sárgarépa-krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db nagy sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db leveskocka
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a sárgarépát pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. Hevíts egy lábosban kevés olajat, dobd bele a hagymát, a feldarabolt répát és krumplit, majd kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a gyömbért, a leveskockát és a petrezselymet.
Főzz mindent puhára körülbelül 20 perc alatt. Amikor a zöldségek megpuhulnak, vedd ki a petrezselymet, majd turmixold krémesre. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd össze egy-két perc alatt. 

Ezt is szeretjük