Téli, forró sárgarépa-krémleves, amiből szívesen szedsz még egyszer
Selymes, fűszeres, illatos: a gyorsan, egyszerűen összedobható sárgarépa-krémlevest szeretni fogod.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A sárgarépa húslevesekből nem hiányozhat, ám önállóan is nagyszerű. Ez a krémleves könnyű, gyomorkímélő, tele van rosttal, ideális ebédre és vacsorára is. Tejszínnel igazán selymes, a gyömbér pedig különleges ízt ad neki. Kínálhatsz hozzá krutont, zöldségchips-et, de akár tortillát is.
Sárgarépa-krémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db nagy sárgarépa
- 1 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 3 szál petrezselyem
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál olaj
- 1 db leveskocka
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit és a sárgarépát pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. Hevíts egy lábosban kevés olajat, dobd bele a hagymát, a feldarabolt répát és krumplit, majd kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a gyömbért, a leveskockát és a petrezselymet.
Főzz mindent puhára körülbelül 20 perc alatt. Amikor a zöldségek megpuhulnak, vedd ki a petrezselymet, majd turmixold krémesre. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd össze egy-két perc alatt.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept